Česká televize ohlásila na neděli debatu. Babiš ohlásil, že nepřijde

17.01.2023 22:42

Oba postupující kandidáty prezidentské volby čeká v tomto a příštím týdnu několik veřejných debat v médiích. Česká televize oznámila, že nabídne Prezidentský duel před druhým kolem voleb již tuto neděli 22. ledna. Pozvala do něj kandidáty Petra Pavla a Andreje Babiše. Babiš ovšem sdělil, že se debaty v České televizi nezúčastní. Diskutovat bude v debatách Deníku, Blesku, Primy a Novy.

Česká televize ohlásila na neděli debatu. Babiš ohlásil, že nepřijde
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

„Andrej Babiš přijal účast ve čtvrteční předvolební debatě komerční televize a Petr Pavel u nás. Vzhledem k významu volby vnímáme jako důležitější, aby diváci viděli společnou debatu obou kandidátů, než abychom trvali na čtvrtečním termínu s jasným rizikem neúčasti jednoho z nich,“ řekl ředitel divize zpravodajství a sportu Zdeněk Šámal.

Současně uvedl, že ČT odmítá dělat z předvolební debaty souboj televizí. „Uvedeme Prezidentský duel v neděli,“ doplnil Šámal.

Živý přenos Prezidentského duelu z budovy Národního muzea chce program ČT1 a ČT24 uvést tuto neděli 22. ledna od 20.10 hodin. To, zda se bude debata konat, i když Babiš nedorazí, nebylo jisté. „Budeme to řešit, až budeme mít informace od obou kandidátů,“ řekla odpoledne pro iDNES.cz mluvčí ČT Karolína Blinková.

Babiš však v úterý pro ČTK sdělil, že se debaty v České televizi nezúčastní. Diskutovat bude zřejmě v debatách Deníku, Blesku, Primy a Novy. Mluvčí ČT Blinková večer pro iDNES.cz řekla, že stále platí, že je Česká televize připravena uspořádat profesionálně vedenou nestrannou debatu.

„Tak jako ji uspořádala před druhým kolem minulé prezidentské volby, kdy se jí vysílaný Prezidentský duel mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem stal s 2,7 milionu diváků nejen nejsledovanějším pořadem roku na celém TV trhu, ale i nejsledovanější politickou debatou v historii měření sledovanosti,“ doplnila s tím, že pozvánka pro Babiše je platná až do začátku nedělního vysílání.

Po uzavření volebních místností pak ČT tradičně nabídne sobotní Volební studio Čtyřiadvacítky. Po prvním kole si jej zapnulo přes 2,13 milionu diváků.

Nova v tiskové zprávě potvrdila, že debatu prezidentských kandidátů v přímém přenosu odvysílá 26. ledna od 20.00. Debatu bude opět moderovat Rey Koranteng a bude trvat devadesát minut.

„Mohu potvrdit, že TV Nova odvysílá poslední televizní střet dvou kandidátů na úřad prezidenta republiky před druhým kolem prezidentské volby. Je to v poslední době již podruhé, kdy se nám povedlo získat podobnou pozici, naposledy to bylo při sněmovních volbách na podzim 2021,“ uvedl Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

Podle jeho slov je to další důkaz, že televize odvádí kvalitní práci a přináší divákům nezávislé a relevantní zpravodajství. „Stejně jako u prvního kola chystáme rozsáhlý doprovodný program, například příjezdy kandidátů, rozhovory na červeném koberci nebo analýzy vystoupení,“ vysvětlil Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství. Další detaily Nova sdělí později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babiš do ČT nechodí už 3 roky!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZasypal 1 , 18.01.2023 9:15:56
Proč by tam měl teď chodit? Nechat se urážet? Však těch špinavostí z ČT jsme už viděli dost, zrovna jako na Zemana!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…