Česká žurnalistika jako švihlá parodie. Novinářka psala Ovčáčkovi kvůli Robinsonovi, ten už se neudržel

05.04.2019 15:19

Novinářka Deníku N Barbora Janáková položila dotaz hradnímu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi. A ten si začal z dámy tropit žerty.

Česká žurnalistika jako švihlá parodie. Novinářka psala Ovčáčkovi kvůli Robinsonovi, ten už se neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Českou politickou scénou hýbe kauza krajně pravicového aktivisty Tommyho Robinsona, který měl vystoupit na konferenci Rodina a její práva v 21. století. Konferenci svolali nezávislá senátorka Jitka Chalánková, bývalá členka TOP 09, a poslanec ANO Milan Pour. Chalánková později účast na konferenci odřekla.

Poslanec Pour se prý nijak zvlášť nešířil s tím, že by měl na konferenci vystoupit i kontroverzní britský aktivista Tommy Robinson, ale Deníku N potvrdil, že je to pravda. Radikální aktivista má na triku napadení, podvody a pohrdání soudem. Sám se prezentuje především jako velký kritik islámu, který se nebojí poukazovat na to, co všechno si muslimové údajně dovolují provádět na britské půdě.

Když zpráva o příchodu Tommyho Robinsona proletěla médii, Pour si posteskl, že se ocitl pod velkým tlakem a nakonec se rozhodl celou konferenci zrušit.

Novinářka Deníku N Barbora Janáková se Ovčáčka zeptala, zda se s Robinsonem sejde prezident republiky Miloš Zeman. Hradní mluvčí odpověděl na otázku otázkou, když v žertu odepsal, zda má na mysli románového Robinsona Crusoe. Konverzaci s novinářkou poté uveřejnil na sociální síti Facebook a doplnil, že mu česká žurnalistika začíná připomínat „švihlou parodii“.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie tvrdí, že byl Tommy Robinson umlčen i v České republice.

Za to, že Pour konferenci s Tommym Robinsonem odvolal, si vyslechl tvrdá slova od Davida Ratha, který kandiduje za Českou suverenitu do Evropského parlamentu. Rath uspořádal tiskovou konferenci, na které tvrdil, že muslimové žijící v uzavřených komunitách podle Robinsona zotročovali mladé ženy, což je nepřijatelné.

Rath si o to víc přál, aby tyto své poznatky sdělil Robinson české veřejnosti, a zlobil se na Poslaneckou sněmovnu, že mu to neumožnila.

„My, jako Česká suverenita nechceme, aby v naší zemi vládli slouhové. A opět tady máme slouhy. Měli jsme 40 let, kdy jsme byli slouhové Sovětského svazu, kterému jsme lezli do zadku. A když pískli v Kremlu, tak jsme prostě otočili, protože si to někdo někde přál. Teď pískne čínský velvyslanec a podělá se česká ministryně. Pak pískne britský velvyslanec a podělá se celá Poslanecká sněmovna. Zase lezeme někomu do zadku,“ rozčiloval se Rath.

Místo konference bylo ohlášeno setkání Tommyho Robinsona s českými novináři. Ani to se nakonec neuskutečnilo, a sice – podle organizátorky Jany Volfové – z důvodu náhlé Robinsonovy indispozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…