České ženy promluvily o obtěžování. Podle exministryně Kovářové odhalily zásadní věc

01.08.2020 16:55

Prezidentka Unie rodinných advokátů a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová promluvila o české verzi kampaně MeToo, při které ženy promlouvají o tom, jak byly v minulosti sexuálně zneužity, obtěžovány a vystaveny dalšímu nevhodnému chování. Poté, co promluvilo na 35 českých známých žen, se podle Kovářové ukázalo něco zásadního. Přesvědčte se sami, co má na mysli.

České ženy promluvily o obtěžování. Podle exministryně Kovářové odhalily zásadní věc
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

V červenci 35 žen v Deníku N promluvilo o sexuálním obtěžování a podobném nevhodném chování, kterému byly vystaveny. O sahání na zadek v městské hromadné dopravě, o nevhodných narážkách  a dalších problémech. Ozvaly se bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová, stávající předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, pirátská poslankyně Olga Richterová a herečky Tereza Nvotová a Sára Korbelová.

Prezidentka Unie rodinných advokátů a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová v textu pro MF Dnes poznamenala, že když se v USA objevila kampaň MeToo, v Česku jsme nad tím jen mohli krčit rameny.

Ale teď, když promluvilo i několik desítek českých žen, Kovářová to uvítala. Všem lidem to podle ní může ukázat, jak je důležité stanovit si vlastní hranice toho, co povolíme druhým, a jak důležité je na nich trvat, důrazně se ohradit, když jsou překročeny nebo odejít jinam, když máte pocit, že by překročeny být mohly.

„Než veřejně hanět mužské pokolení, obvinit po letech bez soudu a bez důkazů, je třeba mluvit o potřebě vlastních hranic, o jejich uvědomování a o schopnosti postavit se nepříjemnému. A kdo toho tehdy či dnes nebyl schopen, tomu nabídnout hojivé nástroje, aby následky životních karambolů nemusel v sobě vláčet po celý život. Proto jsem ráda, že všechny ty ženy promluvily. Ne kvůli svému sexuálnímu obtěžování, ale proto, že pomohou otevřít oči nám všem,“ uzavřela Kovářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …