Česko bohužel láme rekordy. Za den přibylo přes 16300 nakažených

30.12.2020 11:00

V České republice přibylo za úterý přes 16300 nakažených. To je vůbec nejvyšší nárůst za jediný den od března, kdy se Česká republika s koronavirovu krizí potýká. Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje, že momentálně je aktivních přes 105 tisíc .

Česko bohužel láme rekordy. Za den přibylo přes 16300 nakažených
Foto: Repro Statistický úřad
Popisek: Statistika počtu zemřelých po týdnech

V České republice se epidemická situace nelepší. Země se opět nalézá v nejvyšším pátém stupni protiepidemického systému PES.  V úterý přibylo přes 16300 nově nakažených. Celkově bylo otestováno přes 33 600 lidí . Téměř každý druhý test vyšel jako pozitivní .

Počet úmrtí narost na celkových 11 429 osob. V nemocnicích je aktuálně hospitalizováno 5 700 lidí a šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR Ladislav Duišek už před Vánocemi varoval, že vzhledem k epidemické situaci v Česku může počet hospitalizovaných dál nebezpečně narůstat.

Současně platí, že už 584 tisíc lidí se  z nemoci covid-19 vyléčilo.

Aktuální situace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…