Česko je primitivní, přilétlo ze Slovenska. Do národa si kopl i Jaromír Štětina

30.01.2018 6:42

Server Echo24 přinesl komentář šéfredaktora slovenského týdeníku Týždeň Štefana Hríba s pohledem na české prezidentské volby. A svůj názor sdělil také europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09).

Česko je primitivní, přilétlo ze Slovenska. Do národa si kopl i Jaromír Štětina
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina salutuje

Hríb ve svém textu mimo jiné píše, že Česko má moc rád, a i proto mu nepřál duo Babiš–Zeman. „Dvoje svobodné volby však rozhodly, že právě tito dva budou kazit nejen Česko, ale i střední Evropu,“ podotkl Hríb a zanalyzoval, co podle něj o Zemanově vítězství rozhodlo.

Anketa

Chcete, aby Zeman jmenoval Babiše premiérem i napodruhé?

89%
11%
hlasovalo: 7518 lidí

Mimo jiné to byla, jak tvrdí, slabší nabídka na druhé straně. „Profesor Drahoš působil kultivovaně, ale byl příliš opatrný a neměl odvahu a jiskru, kterými by víc rozhýbal celé Česko,“ sdělil s tím, že se znovu rovněž ukázala krize české demokratické veřejnosti.

„Rozhodla též plebejskost mimopražského Česka. Mýtus o prozápadním a reformním Česku, který v prospěch rozdělení Československa živil Václav Klaus, je v troskách. Česko je – a to dlouhodobě – spíš ustrašené, sobecké a uzavřené do sebe. A je i překvapivě primitivní,“ píše Hríb.

Anketa

Věříte Milanu Chovancovi, že upřímně podporuje prezidenta Zemana?

hlasovalo: 9418 lidí

Původní text ZDE

Pro Česko považuje za katastrofu trojici Zeman, Babiš a lídr SPD Tomio Okamura. Podle něj je to srovnatelná katastrofa pro Česko, jakými byly vlády Mečiara, Sloty a Ľuptáka či tria Fico, Mečiar, Slota.

„Zemanovo vítězství se zrodilo na šíření lži a strachu. A nejde jen o virtuální uprchlíky. Po Babišovi jde o další triumf technologie chladné moci, odstřižené od faktů a zájmů země. Dívat se na manipulace televize Barrandov a zkrocenost babišovských médií znamenalo vrátit se před rok 1989. Stav, kdy se z výsledku víc těší Moskva a Peking než Praha, je blízký vlastizradě. Tu však nespáchali politici, ale národ,“ uzavřel Hríb s tím, že toto je dnes a může začít poctivá léčba.

K výsledkům voleb se vyjádřil i europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09). „Ve chvílích, kdy vyhrál Zeman, jsem dostal email od Chodorkovského. Ruské prezidentské volby dopadnou podobně, zvítězí Putin, Zemanův favorit. Genofond ruského národa je poškozen silněji než genofond národa českého. Úcta Rusům, kteří se pseudodemokracii dokážou postavit,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…