Česko pošle do Maďarska dočasně 20 vojáků a techniku

25.09.2015 17:58

Česko pošle do Maďarska v souvislosti s migrační krizí 20 vojáků, přepravní techniku, polní kuchyni a zemní vrták. Novinářům to dnes v Libavé na Olomoucku, kde prověřoval připravenost armády k výstavbě základny humanitární pomoci, řekl náčelník generálního štábu armády Josef Bečvář. Vojáci i technika mají podle něj v Maďarsku být na dva měsíce asi od 15. října.

Česko pošle do Maďarska dočasně 20 vojáků a techniku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pietní akt v Ostravě

O podrobnostech vyslání českých vojáků do Maďarska, přes které prochází velké množství uprchlíků směřujících do západní Evropy, má podle Bečváře armáda s maďarskou stranou ještě jednat 1. října.

Na dnešní inspekci do Libavé přijel vedle armádního šéfa i ministr obrany Martin Stropnický (ANO), který novinářům řekl, že chystané společné cvičení armády a policie na česko-rakouské hranici se uskuteční zřejmě 30. září.

Ve vojenském prostoru Libavá postavili olomoučtí ženisté od středečního rána přes 40 ubytovacích, jídelních nebo zdravotních stanů. Sloužit by v případě zesílení migrační vlny mohly pro ubytování až 450 uprchlíků. Armáda si chtěla vyzkoušet, jestli je zařízení schopna připravit v časovém plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…