Česko se připojilo ke kampani proti teroristickému obsahu na internetu

15.05.2021 6:15

Česká republika se oficiálně připojila ke globální kampani proti teroristickému a násilně extremistickému obsahu na internetu označované jako christchurchská výzva. „Jedná se o další krok v budování silnějšího a bezpečnějšího internetu pro všechny uživatele a v boji proti online extremismu," uvedl na svém twitterovém účtu premiér Andrej Babiš.

Česko se připojilo ke kampani proti teroristickému obsahu na internetu
Foto: pxhere.com | CC0 Public Domain
Popisek: Ilustrační foto

Kampaň v roce 2019 iniciovali novozélandská premiérka Jacinda Ardernová a francouzský prezident Emmanuel Macron poté, co australský pravicový extremista ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch zabil 51 lidí a své útoky vysílal na internetu v přímém přenosu přes sociální síť Facebook. Kampaň už podpořila řada zemí, včetně Německa, Francie, Británie, Kanady či Japonska.

„S potěšením oznamuji, že se k této komunitě připojily Spojené státy, Tunisko, Peru, Česká republika, Slovensko, Chorvatsko a Estonsko," uvedl v pátek večer Macron.

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena o záměru USA připojit se k christchurchské výzvě informovala před týdnem. Vláda předchozího amerického prezidenta Donalda Trumpa přitom před dvěma lety účast na této kampani odmítla s odůvodněním, že USA respektují svobodu projevu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…