Česko si připomene výročí konce 2. světové války

08.05.2013 6:36

Česko si dnes připomene 68. výročí konce druhé světové války. Na mnoha místech se uskuteční pietní vzpomínky. Tradiční pietní akt, kterého se zúčastní prezident Miloš Zeman, je plánován u Národního památku na pražském Vítkově.

Česko si připomene výročí konce 2. světové války
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lehký tank Praga LTP v celé své kráse

Prezident si výročí ukončení války připomene společně s ústavními činiteli a zástupci armády. Po pietním aktu bude následovat setkání s válečnými veterány.

Odpoledne si výročí lidé připomenou i u památníku na pražském Klárově. Prezident Zeman navíc dnes v poledne na Hradě jmenuje nové generály. Do generálských hodnotí by měli být povýšeni například šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda či velitel armádních Společných sil Ján Gurník.

Pro Miloše Zemana, který se funkce hlavy státu ujal letos v březnu, to bude první povyšování vojáků do nových generálských hodností. Prezident, tedy nejvyšší velitel armády, může jmenovat nové generály dvakrát ročně. Vojáky povyšuje 8. května u příležitosti Dne vítězství a v Den vzniku samostatného Československa 28. října.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…