Česko zastavuje lety z Běloruska a do Běloruska

26.05.2021 10:54

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek z ČSSD a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) oznámili, že Česko zastavuje lety do Běloruska a z Běloruska. Jde o výraz protestu proti tomu, že běloruský diktátor Alexandr Lukašenko přinutil přistát stroj soukromé společnosti Ryanair v Bělorusku a nechal v něm zatknout opozičního novináře. Ostatní cestující mohli poté pokračovat.

Česko zastavuje lety z Běloruska a do Běloruska
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Bezpečnostní rada státu rozhodla, že zastaví lety z Běloruska a do Běloruska.

 „V reakci na vynucené přistání letu Ryanair v Minsku rozhodla Bezpečnostní rada státu, že pozastavujeme provoz letecké společnosti Belavia přes český vzdušný prostor,“ oznámil na tiskové konferenci Karel Havlíček do kamer České televize.

Poslední let bude odbaven ve středu, páteční a nedělní už nebudou. Jde o reakci na armádou vynucené přistání letadla Ryanair v Minsku, kde byl zatčen opoziční novinář Raman Pratasevič.

Společnost Belaviaje je jediná letecká společnost, která realizuje lety z Běloruska do České republiky a zpět. Pokud někdo bude chtít cestovat mezi těmito dvěma zeměmi po zastavení letů, bude muset využít autobusovou dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…