Československo v roce 1945 osvobodila EU, přišla rána z Klausova hnutí. A ne poslední: Aby kdejaký blb boural pomníky...

09.05.2020 19:29

„V roce 1945 osvobodila Československo EU,“ přesně takového nadpisu se podle Karla Pohnera (Trikolóra) můžeme jednou dočkat, pokud budou pokračovat „Goebbelsovy“ postupné manipulace našich dějin českými kolaboranty. „Historie není od toho, aby kdejaký blb boural pomníky a otevíral staré rány. Historie je od toho, abychom se z ní poučili a neopakovali stejné chyby,“ zdůrazňuje Pohner.

Československo v roce 1945 osvobodila EU, přišla rána z Klausova hnutí. A ne poslední: Aby kdejaký blb boural pomníky...
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Karel Pohner, pořadatel Rally show v Hradci Králové v pořadu Horké téma

Nejbolestivější je zrada od přátel nebo spojenců, nikoliv od cizích. A to se nám stalo v roce 1938, kdy nás zradili naši spojenci (s Francii jsme měli dokonce smlouvu) i v roce 1945 (Jaltská konference – druhý Mnichov, rozhodnuto o nás bylo dokonce dříve…), říká Pohner.

„Naši spojenci se dohodli na tom, že budeme patřit pod vliv SSSR a opakovaně nás obětovali. V těchto souvislostech tedy nejde jen o to, že se někteří fanatici snaží změnit nepopiratelná fakta o osvobození Československa převážně armádami z východu a vymýšlejí zoufalé důvody, proč 140 000 padlých vojáků východní fronty je méně než 200 padlých Američanů, ale především o to, že z morálního hlediska nelze odsuzovat naše osvoboditele za pomoc, kterou jsme očekávali od našich západních spojenců,“ pokračuje.

Naši předkové byli jistě zklamáni sérií zrad zemí západní Evropy a zastavením spojeneckých armád v Plzni.

Nyní žijeme v míru, kterého je třeba si vážit. „Historie není od toho, aby kdejaký blb boural pomníky a otevíral staré rány. Historie je od toho, abychom se z ní poučili a neopakovali stejné chyby. Doufejme, že osvobození Československa od německých fašistických kreatur v roce 1945 bylo posledním konfliktem s německou říší a Evropa spolu s USA a Ruskem bude na tento konflikt jen vzpomínat,“ uzavírá svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…