Český fotbal v řiti? Kvůli Peltovi prý dluží miliony, situace je beznadějná

24.05.2017 15:09

Kvůli kauze kolem předsedy Fotbalové asociace Miroslava Pelty je český fotbal v problémech. Nejde však o jediný sport, který trápí nevyřešená situace. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Český fotbal v řiti? Kvůli Peltovi prý dluží miliony, situace je beznadějná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Svazu totiž podle zjištění Seznamu zůstal po zatčení Pelty dluh ve výši 25 milionů korun. Jde o částku, kterou by měl svaz uhradit za nedávné mistrovství Evropy žen v kategorii do 17 let nejrůznějším dodavatelům. Jak však uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka finance, které měl svaz přislíbeny od Ministerstva školství, zatím nepřichází. „V tuto chvíli jsme opravdu ve velmi vážné a složité situaci. Dokonce bych řekl, že až v beznadějné,“ uvedl.

Kvůli dotační aféře se však dostal do problémů i Českomoravský svaz hokejbalu, jemuž zatím stále nepřišly finance určené na mistrovství světa pořádané začátkem června v Pardubicích. Předseda svazu hokejbalistů Martin Komárek se tak bojí ostudy a obvolává partnery. Na vlastní pěst si bere i nejrůznější půjčky. Mimo jiné i od České unie sportu.

„S námi nikdo z ministerstva nekomunikuje, protože tam ani nikdo není. Paní náměstkyně je v žaláři, paní ministryně je v demisi. Jediný, kdo aspoň komunikoval pan Zdeněk Bříza, dal výpověď a je trestně stíhán,“ podotkl k celé kauze Komárek.

Problém pak řeší i Svaz lyžařů, jenž si půjčil 14 milionů korun od jiného bankovního subjektu, či Svaz rychlostních kanoistů. Ten zatím o půjčce uvažuje.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…