Český tisk: Zemane, pokud budeš pořád přikládat pod kotel, spotřeba vajec na 17. listopadu překoná Velikonoce

19.11.2014 14:15

Mezi komentátory českých deníků stále rezonují pondělní oslavy pětadvacátého výročí sametové revoluce, které se částečně nesly v duchu protestu proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Přitažlivá je pro ně zejména epizoda s házením vajíček.

Český tisk: Zemane, pokud budeš pořád přikládat pod kotel, spotřeba vajec na 17. listopadu překoná Velikonoce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslavy 25.výročí pádu komunismu poněkud zastínily transparenty proti prezidentovi Miloši Zemanovi

Komentátor MF Dnes Miroslav Korecký míní, že „vajíčkové“ oslavy pětadvacátého výročí sametové revoluce smutně předvedly aktuální hloubku všech trhlin a příkopů v české společnosti.

Příkop mezi Prahou a zbytkem země, velkými městy a venkovem, vyšší a nižší příjmovou skupinou, inteligencí a lidmi, kteří se živí rukama. Příkop, který údajně dosáhl hloubek Macochy. Příkop, který by se konsenzuální prezident měl snažit alespoň trochu zakopávat. Jenomže prezident Zeman podle Koreckého bohužel není tím, kdo by toho byl schopen.

Šéf zpravodajství stejného deníku Zdeněk John k vajíčkové kauze s nadsázkou dodává, že pokud bude Miloš Zeman přikládat pod kotel, a zatím mu to prý jde docela obstojně, nedá se vyloučit, že se listopad stane ve spotřebě vajec vážnou konkurencí Velikonocům.

A redakční kolega obou pánů Teodor Marjanovič „tepání“ prezidenta Zemana na názorové stránce MF Dnes uzavírá tím, že osvětimská pieta zřejmě utvoří štít české hlavě státu i jejímu ruskému protějšku Vladimiru Putinovi před salvou potravin, jaká se na Zemana snesla v pondělí na pražském Albertově.

„I kdyby se u průjezdu kolony s ruským prezidentem ozval jediný hvizd, bude moci Zeman říci: Pohleďte na ty hulváty, jak pošlapávají památku hrůzných obětí, které tu chceme s váženým hostem panem Putinem uctít,“ ironicky glosuje Marjanovič.

Komentátor Lidových novin Martin Zvěřina se zase zamýšlí nad tím, zda je možné zakázat extrémní reakce na extrémního prezidenta a dochází k závěru, že nikoliv. Prezident prý otevřel diskuzi a dostalo se mu adekvátní reakce. Čemukoli méně razantnímu by se podle jeho mínění Hrad zřejmě vysmál. Až přestane voliče kontinuálně urážet, možná se mu prý dostane jinačí reakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…