Chalupa jde ve stopách Klause, radí se s kritiky oteplování

11.05.2013 7:32

Dánský profesor Bjorn Lomborg má za to, že EU věnuje problematice globálního oteplování více pozornosti, než si zaslouží. Vědec patřící mezi nejznámější kritiky přemrštěného boje proti globálnímu oteplování však na rozdíl od exprezidenta Klause uznává, že jde o problém, který musí lidstvo řešit. Lomborgovy názory si vyslechl i šéf resortu životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Chalupa jde ve stopách Klause, radí se s kritiky oteplování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS se podle informací sobotní MF Dnes sešel s patrně nejznámějším kritikem doktríny o globálním oteplování dánským profesorem Bjornem Lomborgem, jenž dnes žije v Praze. Lomborg tvrdí, že současný boj s oteplováním je neefektivní Na rozdíl od exprezidenta Václava Klause ale uznává, že problém globálního oteplování existuje, člověk ho zhoršuje a měl by ho řešit.

Vyřaďme fosilní paliva

„Měli bychom opustit staromódní politiku dotování nespolehlivé sluneční nebo větrné energie. Místo toho bychom se měli soustředit na výzkum nových, více efektivních forem zelené technologie, abychom vyřadili fosilní paliva,“ míní Lomborg. Podle profesorova názoru je na místě např. přistoupit k přirozené klimatizaci domů prostřednictvím tzv. bílé střechy, která ochlazuje dům bez obrovské spotřeby energie

Zároveň prohlašuje, že lidstvo musí čelit i naléhavějším výzvám, než je globální oteplování. Mezi ty profesor řadí znečištění vzduchu, vody či boj s malárií nebo AIDS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…