Chápete to, lidi? Udženija vybuchla kvůli EU

06.04.2020 18:17

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová před časem kritizovala Českou republiku a další členské státy společenství za uzavření hranic. Pár dní poté Česko dostalo upozornění, že by nemělo blokovat vývoz respirátorů. A Alexandra Udženija z ODS se neudržela...

Chápete to, lidi? Udženija vybuchla kvůli EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Někdejší německá ministryně obrany a dnes šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár dny kritizovala české politiky, že se rozhodli významně omezit volný pohyb osob, ale také některého zboží, např. některých léků či respirátorů. Takovýto stav podle předsedkyně EK neprospívá Evropské unii jako celku.

Za těchto mimořádných okolností má správné uspořádání trhu s životně důležitými zdravotnickými potřebami, u nichž hrozí jejich nedostatek, klíčový význam. Jakékoli omezení vývozu musejí provázet opatření, jež v duchu evropské solidarity a spolupráce zajistí, aby se nezbytné ochranné prostředky dostaly k těm, kdo je potřebují,“ upozornil mluvčí Komise Martin Svášek. Jeho slova přinesl server Seznam Zprávy.

A Alexandra Udženija z ODS se neudržela.

Chápete to, lidi? Neříkám, že souhlasím se vším, co tahle vláda dělá. Pomoc podnikatelům a živnostníkům bych si rozhodně představovala jinak a náš stát má co dohánět. Ale kritizovat vládu za to, že se respirátory snaží zajistit především pro nás a naše zdravotnictví? To mi tedy hlava nebere. V tomto případě krok ČR jednoznačně podporuji. Můžeme být solidární až tehdy, pokud se postaráme o naše občany. Navíc my pomáháme, ne že ne. Materiál pro Španělsko, Itálii, Slovinsko... Zdá se mi, že v Evropské komisi někdo hodně přestřelil,“ rozohnila se na sociální síti Facebook.

Udženija se zlobí na EU

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…