Chce být premiérem za každou cenu, plesklo Bohuslava Sobotku zleva

06.01.2014 13:09

Miloslava Vostrá je překvapená kroky, které činí předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle ní chce být premiérem za každou cenu. Například tak ustupuje lidovcům v otázce církevních restitucí.

Chce být premiérem za každou cenu, plesklo Bohuslava Sobotku zleva
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

„Dnes bude podepsána koaliční smlouva mezi politickými stranami, které povedou naši zemi po dobu volebního období. Sociální demokracie ovšem překvapuje i nadále. Jeden z jejích volebních taháků ‚zabraňme restitucím‘ umírá na nezájem této strany,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Miloslava Vostrá.

„Známé pořekadlo ‚sliby, chyby‘ naplnili Sobotkovi věrní zcela beze zbytku. KDU-ČSL je partner, který restituce prosazoval, a zajisté nehodlá v nové vládě ustupovat jakémukoli tlaku na jejich omezení. Jak se s tím srovnají vysocí představitelé sociální demokracie, si můžeme pouze domýšlet,“ dodává místopředsedkyně KSČM.

Připomíná i událost před volbami, kdy kvůli neumístění na kandidátky došlo až k žalobě. „Sobotka pokračuje i v trendu ‚nebude-li po mém, obrátím se na soud‘. Volá dnes po úpravě Ústavy. Před časem KSČM navrhovala vznik stálé komise pro změnu Ústavy. Tehdy ovšem ČSSD tento návrh nepodpořila. Zřejmě se jí nehodil do krámu,“ poznamenává Vostrá.

Celý text Miloslavy Vostré čtěte ZDE.

„A proto dnes vnímáme Sobotkovy požadavky jako jeho boj o křeslo premiéra. Zakotvit do Ústavy České republiky termín, do kdy musí prezident jmenovat vládu, nemusí být právě šťastným řešením,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…