Chceme místnost pro kojení, žádají české poslankyně

24.09.2017 9:16

Server Lidovky.cz přinesl článek o tom, že část českých poslankyň volá po zřízení místnosti pro kojení v Poslanecké sněmovně.

Chceme místnost pro kojení, žádají české poslankyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Především političky Zelených a sociální demokratky často upozorňují na to, že v Poslanecké sněmovně je příliš málo žen – poslankyň. V tomto volebním obdobní to nebylo ani 40 žen. Možná by se to změnilo, kdyby měly dámy ve sněmovně možnost kojit své děti. Za ženy by tuto možnost uvítaly např. ministraně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) nebo Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

„Vím, že poslankyně, které měly malé děti, měly možnost využívat nějakou místnost na kojení a starost o dítě, aby si ho mohly vzít i do sněmovny,“ řekla Pekarová Adamová. „Pro vznik místnosti na kojení a s přebalovacím pultem jsem všemi deseti,“ doplnila ministryně Marksová.

Celý článek naleznete zde.

Zdaleka ne všechny političky jsou ale tomuto nápadu nakloněny. Lidovecká poslankyně Pavla Golasowská, matka šesti dětí, mladším kolegyním doporučila, aby se o vstup do nejvyšších pater politiky pokoušely až v době, kdy budou mít děti ne už v kojeneckém věku.

Podobně to vidí i někdejší předsedkyně sněmovny za ODS Miroslava Němcová. „Když se schyluje k hlasování, musíte dorazit do půl minuty. Ona bude někde kojit a co bude dělat?“ ptá se Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…