Chceš jíst maso? Tak koukej platit! Pořádně! Zelení v Německu plánují nové pořádky

17.05.2020 17:08

Němečtí Zelení mají plán. Chtějí stanovit minimální ceny, za které by si lidé mohli koupit maso. Pod tuto cenu by podnikatelé působící v masném průmyslu nemohli jít. Kromě toho volají po lepších podmínkách pro chovaná zvířata i skutečně „spravedlivé odměně“ pro zaměstnance v tomto průmyslovém odvětví.

Chceš jíst maso? Tak koukej platit! Pořádně! Zelení v Německu plánují nové pořádky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Řeznictví, ilustrační foto

Ministr práce Spolkové republiky Německo, sociální demokrat Hubert Heil, volá po tom, že se musejí zlepšit podmínky na jatkách a je nezbytné hájit práva východoevropských zaměstnanců.

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
S těmi se prý dnes zachází tak špatně, že to představuje riziko v dnešní koronavirové krizi. Informuje o tom německá agentura DPA. Informaci převzal také server listu Die Welt.

Němečtí Zelení přicházejí se sedmibodovým plánem, který zahrnuje i stanovení dolní hranice, z kterou bude možné koupit maso. Pod hladinu stanovenou zákonem by podnikatelé v tomto odvětví nemohli jít. Kromě toho požadují lepší pracovní podmínky pro zaměstnance působící v masném průmyslu a stanovení „spravedlivé odměny“ za jejich práci. Volají také po pravidelných státnícch kontrolách v tomto sektoru.

Vypuknutí plicní choroby COVID-19 na několika jatkách odhaluje dramatické problémy, kterým čelí zemědělský průmysl, poznamenává k tématu spolupředseda Zelených Habeck. „Systém funguje na základě pravidla produkce masa za dumpingové ceny díky dumpingovým (pracovním) podmínkám,“ konstatoval spolupředseda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…