Chcete operaci od primáře? Za 15 tisíc

24.05.2012 15:08

Pokud si budete chtít zvolit konkrétního lékaře, budete muset zaplatit. Ministr zdravotnictví Leoš Heger již dokončil ceník – za primáře 15 tisíc, za ostatní lékaře do pěti tisíc korun.

Chcete operaci od primáře? Za 15 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

"Výše poplatku za volbu přednosty nebo primáře nesmí být vyšší než 15 tisíc korun; výše poplatku za volbu lékaře, který není přednostou nebo primářem, nesmí být vyšší než 5 tisíc korun," píše se v dokumentu, o kterém informuje server iDNES.cz.

Žádná diskriminace

Nemocnice také mají povinnost zajistit, aby pacienti, kteří odmítnou zaplatit, nebyli diskriminováni. Žádné další výhody kromě výběru konkrétního doktora tedy lidé mít nebudou.

"Pokyn dostanou nemocnice spadající pod ministerstvo příští týden ve Věstníku. Doporučený postup bude platný od 1. června," řekl iDNES.cz mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…