Chci konec toho apatického čekání. Epidemii musíme čelit aktivně. Klaus ml. požaduje návrat dětí do škol

01.02.2021 14:49

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. se opřel do vlády Andreje Babiše a kritizoval její špatný přístup k boji s pandemií Covid-19. Co mu vadí ze všeho nejvíce, je především skutečnost, že pro většinu dětí jsou stále zavřené školy a neschopnost vlády nastavit jakýkoliv jasný plán.

Chci konec toho apatického čekání. Epidemii musíme čelit aktivně. Klaus ml. požaduje návrat dětí do škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Podle poslance Václav Klause ml. se žádný virus nedá vymlátit do nuly sérií vládních opatření. „Vláda se o nás nepostará. Některé vlády zkouší se o občany ze 100 procent postarat. Například Severní Korea. Výsledky nejsou valné a stejně možná nemalá část výživy tamější populace pochází z nějakých záhumenků a soukromé aktivity,“ nebál se přirovnání Václav Klaus. „Bez energie tisíců samostatných a činorodých lidí, kteří se nebáli převzít zodpovědnost sami za sebe, zaměstnat další lidi, vytvořit z ničeho něco, tato země zchudne. Brutálně zchudne,“ dodal s tím, že rychlost ztráty všech svobod a energie je děsivá. 
 
 
„Máme za sebou 5 měsíců. Ještě 15 takovýchto měsíců a budeme si chodit pro potraviny stále chudší do „centrální covidové výdejny“. Opatření budou dokonalá. Kromě práce v nadnárodních nebo znárodněných provozech velkých podniků nebudete smět nic a půjdete z práce nejkratší cestou domů nebo na jiné přikázané místo. V televizi se budete moci dívat na bezdivákové sporty čím dál vzdálenější vašemu zájmu. Vaše děti sportovat smět nebudou, leda že by dostaly průkazku „sportovní talent státního významu,“ nabízí Klaus ml. pohled do budoucnosti ve svém tradičním pondělním komentáři pro Echo24
 

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí
Podle předsedy Trikolóry je ze všeho nejdůležitější udržení vzdělanosti našich dětí. „To je krom základního instinktu pro zachování rodu (rozmnožování) hned druhá nejsilnější emoce u skoro všech živočišných druhů, snažících se o přežití. Malí tygříci se učí plížit a běhat a lovit. Teprve až to dokážou sami, je proces zachování rodu završen a úspěšný,“ vysvětluje Klaus ml. „Naši malí tygříci se učí plížit a lovit distančně. Nefunguje to. Spousta učitelů a škol se snaží (zvláště lepší školy), ale na hodně z nich se snaží méně nebo jim to nejde. Nůžky se rozevírají. Nejde to z povahy věci,“ dodal poslanec. 
 
„Kdyby byla distanční výuka lepší nebo srovnatelná, již dávno jsme propustili všechny učitele a učilo jen dálkově 10 nejlepších v republice. Ušetřili bychom stovky miliard korun za učitele a budovy a šatny a hřiště. Lokálně by se zaměstnávali jen kontroloři testů a psychologové na konzultační povídání si přes internet. Asi sami tušíte, jak by to vypadalo. Asi jak to centrální covidová výdejna jídla,“ argumentuje Klaus ml. s tím, že jediným řešením je okamžitě otevřít školy.
 
„A hledat řešení, klidně za 100 miliard, abychom drželi co nejvíce hygienických standardů. Například testování žáků pravidelné. Měření teploty při vstupu. Jasné a rychlé trasování a karantény. Sledování dat. Česká republika nedělá v tomto směru nic,“ kritizuje Klaus s tím, že vůbec nikde nejsou data, kolik se např. nakazí dětí, které chodí normálně do školy, oproti třeba páťákům, kteří se musí z rozhodnutí vlády učit pouze distančně. „Je pozitivita v těchto dvou skupinách zhruba stejná? Pak školy otevřete okamžitě,“ dodal. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…