Chemický útok v Sýrii: Erik Best zbořil verzi „Byl to Asad, byl to Asad, byl to prostě Asad“

11.04.2017 7:32

Americký novinář Erik Best se na svém webu FinalWord rozepsal nad tím, že v Sýrii realita připomíná fikci, či spíše konkrétní televizní seriál.

Chemický útok v Sýrii: Erik Best zbořil verzi „Byl to Asad, byl to Asad, byl to prostě Asad“
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

„V poslední řadě amerického seriálu Homeland (Ve jménu vlasti) zinscenuje odpadlická skupina v rámci CIA teroristický útok uprostřed New Yorku, aby potopila dohodu o íránském jaderném programu a donutila nově zvolenou prezidentku změnit svou politiku vůči Teheránu. Ano, Amerika má v seriálu prezidentku. Připomíná Hillary, je ale vybavena Trumpovým skepticismem vůči tajným službám,“ zahájil svůj komentář Best.

Následně si již všímá skutečného světa a českého velvyslance ve Spojených státech Hynka Kmoníčka, jenž ve čtvrtek v České televizi řekl, že neexistuje jediný logický důvod k tomu, aby prezident Bašár Asad provedl něco jako útok chemickými zbraněmi tři dny poté, kdy de facto dosáhl na americké straně toho, po čem celou dobu toužil (tedy změny americké politiky vůči své osobě).

Anketa

Má Jiří Zimola vaši důvěru?

29%
47%
hlasovalo: 4285 lidí

Původní text ZDE.

„Prezident Bašár al-Asad je všechno, jenom ne nelogický blázen,“ dodal podle Besta Kmoníček.

„Na dotaz, jestli tedy na straně syrského prezidenta nevidí motivaci k takovému útoku, český velvyslanec odpověděl, že vidí spoustu motivace na úplně jiných stranách. V naznačování, že to na Asada mohla hodit nějaká odpadlická skupina, která si přála zvrátit Trumpovu politiku tolerance vůči syrskému vůdci, už asi diplomat členské země EU a NATO nemůže zajít dál,“ uzavřel Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…