Chlápek z fotobanky, Válkovy výroky, legislativní nouze... Za Babiše by byla plná Letná! Novinářka povstala proti Fialovi

04.03.2023 17:53 | Ze sítí

Sněmovní peklo skončilo. Vláda se svou většinou hlasů prosadila zpomalení valorizace penzí. Ty tak porostou dál, ale pomaleji. Státní kasu nezatíží tak velké výdaje. V letošním roce stát ušetří devatenáct miliard, v letech příštích mnoho dalších desítek miliard. Ale opozice ANO a SPD zuří. Místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček oznámil, co nejsilnější poslanecký klub udělá teď. A k Havlíčkovi se přidali další. Senátor Václav Láska prohlásil, že prohráli všichni.

Chlápek z fotobanky, Válkovy výroky, legislativní nouze... Za Babiše by byla plná Letná! Novinářka povstala proti Fialovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

První místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček tvrdí, že vládní koalice prosadila zpomalení valorizace penzí bez analýzy sociálních dopadů na seniory a navíc tak učinila ve stavu legislativní nouze, což je z Havlíčkova pohledu skandální.

„Vládní poslanci si po pětidenním maratonu prosadili snížení valorizace penzí. A to bez jakékoliv odborné analýzy sociálních a ekonomických dopadů. Vše navíc skandálně protlačili ve stavu legislativní nouze,“ napsal Havlíček s tím, že hnutí ANO podá ústavní stížnost.

Peklo ve Sněmovně

Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo vyjádřil obavy, co se bude dít, pokud se stane normou, že Sněmovna bude rozhodovat silově.

„To neděláte dobře s tím jednacím řádem. To se vám jednou vymstí.

Jeden z voličů ODS se za svou volbu v posledních volbách do Sněmovny omluvil svým spoluobčanům.

„Jsem volič ODS a uvědomuji si svoji spoluvinu na nynějším vládním zoufalství. Jako trest za své provinění si měním letitou profilovku za ikonu všech vládních lží. Zároveň se všem za svou volbu omlouvám, obhajobou mi je snad jen to, že tam nikdo lepší nebyl,“ napsal muž vystupující na Twitteru pod přezdívkou Myšák z hor.

Peklo ve Sněmovně

Lékařka Džamila Stehlíková má za to, že když Babiš odmítl opustit řečnický pultík, předvedl v podstatě o něco jemnější verzi vpádu příznivců Donalda Trumpa na Kapitol, když Trump odmítal otevřeně uznat prohru ve volbách a mluvil o zfalšování voleb.

„Babiš zaútočil na řečnický pultík Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Česká soft verze útoku na Kapitol po prohraných prezidentských volbách,“ napsala na Twitteru.

Peklo ve Sněmovně

Poslanec STAN Lukáš Vlček naznačil, že opozice ANO a SPD předvedla počátek státního převratu.

„Takto začínají násilné převraty. Opozice, kde probíhá vnitřní boj mezi ANO a SPD o voliče, násilně fyzicky zablokuje jednání a nerespektuje rozhodnutí Poslanecké sněmovny!“ napsal Vlček.

Peklo ve Sněmovně

Senátor Václav Láska má za to, že dění ve Sněmovně neznamená nic jiného než porážku všeho a všech.

„Ano, iniciátorem jsou ANO a SPD, ale ani vládní strany a podstatná část vládních poslanců svoji roli nezvládá. Uzavřeni v bublině svých poslaneckých lavic se mylně domnívají, že veřejnost jejich poslanecké škádlení baví, nebo dokonce že jim v tom fandí. A asi proto jsou jejich sociální sítě převážně zavaleny zprávami o tom, jak ‚vtipně‘ obstrukce zvládají. Přitom je třeba něco úplně jiného. Je třeba vysvětlovat, proč a k čemu je obstruovaný zákon dobrý. Je třeba vysvětlovat, co by se stalo, kdyby přijat nebyl. Je třeba se bavit o tom, jak seniorům zajistit důstojný život, a také hlavně o tom, jak udržet společnost soudržnou a nezadlužit šíleným způsobem budoucí generace. Situace je složitá a my musíme rozhodovat o důležitých a citlivých věcech a vysvětlovat lidem, co a proč děláme nebo udělat chceme. Místo toho sledujeme trapné divadlo ve Sněmovně. Zákon pravděpodobně dorazí v řádu hodin do Senátu. My senátoři budeme mít asi 48 hodin na to ho načíst, projednat ve výborech a následně o něm ve středu 8. 3. rozhodnout,“ napsal Láska na Facebooku.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Peklo ve Sněmovně

Zákonodárci by si podle něj měli pročíst zákon a související materiály, poradit se se svými kolegy, poté o zákonu nějak rozhodnout a nakonec vysvětlit veřejnosti, proč hlasovali právě tak, jak hlasovali.

Tak má podle Lásky vypadat práce zákonodárce.

Novinářka z levicově orientovaného serveru A2larm.cz konstatovala, že kdyby Babiš předváděl to, co předvádí současná vláda, Letná by byla plná demonstrantů.

„Fiktivní důchodci v kampani MPSV, chlápek z fotobanky, vydávaný za seniora z Vysočiny. Válkovy výroky, že daní za demokracii je přehlížení nezákonných věcí, legislativní nouze jako ‚politika‘, Pavel Blažek a ovlivňování živých kauz. Za Babiše by byla plná Letná. Just saying,“ napsala na Twitteru.

Po chvíli svou myšlenku ještě rozvedla.

„Píšu o několika věcech naráz. To použití je krajně nešťastné, protože pak to vypadá, že prostě vláda jede nějakou kompletně vylhanou propagandu. Ale oni musejí lidi nějak lépe a důvěryhodně přesvědčit a vést s nimi dialog.“

Peklo ve Sněmovně

Peklo ve Sněmovně

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Doufám, že, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 04.03.2023 19:10:28
už většina jejich voličů pochopila, že se jim nedá absolutně věřit v ničem. Oni stejně nic nezmění a za pár týdnů budou hledat někoho dalšího komu by sebrali peníze! Nebo zvednou daně či vymyslí úplně nové. Krom nich samých si nikdo nemůže být jistý, že ho neokradou a klidně si proto odsouhlasí další zákony!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…