Chovanec tak vyděsil uprchlíky, že jich k nám chodí desetkrát méně

11.11.2015 12:15

Zatímco ještě v srpnu zadržela česká policie 1320 uprchlíků, v září to bylo jen 803 a v říjnu podle čerstvých údajů dokonce jen 133. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že ministru vnitra Milanu Chovancovi se kvůli přísné politice podařilo z ČR vytvořit „ostrov“, kterému se migranti vyhýbají.

Chovanec tak vyděsil uprchlíky, že jich k nám chodí desetkrát méně
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

„Syřanů mezi nově zadrženými ubylo. Nejčastější národností teď asi budou Iráčané,“ řekla serveru mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Uprchlíci prý cestují vlakem či autobusy, ale téměř vždy v doprovodu převaděčů, které se daří zatýkat.

Celý text je ZDE

Mluvčí Rendlová odmítá, že by policie migranty zavírala do detenčních zařízení na 40 dní a pak je musela pustit jen tak ven. To se údajně stávalo výjimečně v létě, kdy bylo běženců v Česku ještě hodně.

Většina migrantů je vracena do sousedního státu během několika dnů

„Většinu lidí teď vracíme do sousedního státu v řádu dnů,“ uvedla Rendlová. Cizinci bez dokladů by totiž měli být vráceni do státu, odkud přišli na území České republiky, což je zpravidla Slovensko nebo Rakousko. Nikdo z těchto lidí nežádá o azyl v České republice, všichni chtějí do Německa.

Server připomíná, že i když současná uprchlická vlna vyvolává obavy, ve srovnání s těmi minulými je v Česku zatím nepatrná. Sociální demograf Zdeněk Čermák uvedl, že nejvíc cizinců přibylo do naší země v roce 2007, a to 80 tisíc. Přijížděli za prací po vstupu Česka do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…