Chtěli jste týden neklidu? Chtěli. Je tu návrh pomsty umělcům: Když někam přijedou hrát, nebo mít výstavu, tak...

08.11.2016 8:44

K vyjádření, v němž režisér Jan Hřebejk mimo jiné uvedl, že prezident Miloš Zeman je ožrala a mají jej rádi hňupové, se vrátil mimo jiné i Viktor Lošťák, brněnský aktivista a komunální politik.

Chtěli jste týden neklidu? Chtěli. Je tu návrh pomsty umělcům: Když někam přijedou hrát, nebo mít výstavu, tak...
Foto: archiv V. Lošťák
Popisek: Brněnský politik a zastupitel městské části v Bystrci Viktor Lošťák

Lošťák na svém facebookovém profilu sdílel slova Jamieho Zimmermanna, jenž se profiluje mimo jiné jako antiislamista. Zimmermanna totiž rozlítila také slova Hřebejka o výbuchu v klubu v Paříži. „Jako že vybouchne klub v Paříži, tak zítra může vybouchnout tady. Někde se to děje a někde se to neděje. Možná se to neděje v severní Koreji, ale tam se lidi pasou na loukách, aby se najedli.“

Anketa

Jste pro setrvání České republiky v NATO?

10%
90%
hlasovalo: 9649 lidí

Podle Zimmermanna tahle imbecilita nepotřebuje další komentář. „Snad jen, že až to tu taky bouchne, s trochou štěstí bude ten kokot uvnitř,“ uvedl.

Lošťák k tomu uvádí, že uživatelka Misha Julišová navrhuje se připojit k nevyhlášenému bojkotu umělců jako je Jan Hřebejk. „Osobně se mi to sice líbí, jenže to nebude moc účinné. Kdysi jsem zhlédl Kawasakiho růži, ale to bylo ze studijních důvodů a stáhl jsem si to. Neumím si představit, že bych na to někam šel do kina, proboha. Za vlastní peníze! Podobně je to s dalšími výlupky kavárny. Nemám je jak bojkotovat, i kdybych chtěl,“ uvádí Lošťák. Podle něj – jestli do nich jít, pak je třeba použít jejich vlastního receptu. 

„Jakmile někde budou mít autogramiádu, vernisáž, premiéru, telefonovat lidem kolem, majitelům sálů, pronajímatelům, a sdělovat jim legálním, ale jinak maximálně ostrým způsobem svou nevoli. Jim to funguje na nás, nám to bude fungovat na ně. Mluvit o nich klidně jako o ‚zrádcích národa‘, i když je to taková ta fangličkářská rétorika, tady má své místo. Letáky na budově, přelepování plakátů, spreje, zveřejnění SPZ auta, noční telefonáty... Prostě jak se do lesa volá. Chtěli týdny občanského neklidu? Chtěli,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …