Chvilkaři rudí vzteky. A neziskovka na Klause ml.: Pozor! Kdo mu platí kampaň? Stamiliony?

13.06.2020 14:23

Předseda hnutí Trikolóra, poslanec Václav Klaus ml. přišel s návrhem, který vzbudil pozornost šéfa české odnože protikorupční organizace Transparency International Davida Ondráčky. A nejen jeho. Zbystřili i stoupenci spolku Milion chvilek.

Chvilkaři rudí vzteky. A neziskovka na Klause ml.: Pozor! Kdo mu platí kampaň? Stamiliony?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka položil „otázku za miliony“. Přesněji řečeno za 200 milionů spojenou s Václavem Klausem mladším.

„Politická otázka za milióny: Poslanec Klaus ml. navrhl zvýšit limit na výdaje na sněmovní kampaň pro jednu stranu na 200 miliónů! (dnes je 90 mil., a i to je dost). Chápu to tak, že někdo slíbil Trikolóře na kampaň 200 mega (kdo?) a on to chce legalizovat. Nebo to lze chápat i jinak? Spustíme ohňostroj kampaní a zahltíme zemi billboardy a marketingem?“ zeptal se Ondráčka.

Jeho myšlence věnovali pozornost příznivci kampaně Milion chvilek pro demokracii. V debatě zaznělo, že když se Klaus odklonil od myšlenek ODS  natolik, že byl dokonce z partaje vyloučen, měl by se vzdát poslaneckého mandátu, se svou novou stranou by měl kandidovat v příštích volbách a pokud by uspěl, má plné právo své názory na půdě parlamentu hlásat dál.

Diskutující Jana Lekešová uznala, že Klause nic nenutí k odchodu ze Sněmovny, český zákon tak postaven není, ale podle jejího názoru není postaven dobře.

„Vím, že to tak je ze zákona. Ale je ten zákon dobře postaven? Podle mě, ne,“ zdůraznila.

Václav Klaus mladší má nápad

Podle dalšího sympatizanta Milionů chvilek půjde v příštích volbách o všechno. „Jedno je jisté stále více, ve sněmovních volbách v příštím roce půjde prakticky o všechno. A času moc není,“ varoval Jan Švarc.

Václav Klaus má nápad

Padl dotaz, zda zmíněných dvě stě milionů zaplatí Klausovi Rusko a tajná služba FSB, resp., její sovětská předchůdkyně KGB, jejímž členem byl i stávající ruský prezident Vladimir Putin. 

Václav Klaus má nápad

Václav Klaus má nápad

Nakonec zaznělo, že poslanci jako Klaus uvažují jinak než obyčejní lidé.  

„Lidí, Vy se na to díváte optikou normálních myslicích a slušných lidí. Kouknete se na to optikou poslanců. Mám výhodnější nabídku z jiné strany, tak tam přijdu. Přeci neopustil Poslaneckou sněmovnu z důvodů tak malicherných jako je program, nebo svědomí. Zajímalo by mě, kdo mu sype do kasičky, když chce toto,“ napsal Josef Jiránek.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …