Člen ODS: Koalice v Praze je pozitivním předvánočním dárkem

24.11.2011 18:58

Petr Košan, třicetiletý člen místní Rady ODS Zbraslav, uveřejnil na svých webových stránkách názor popisující současný stav koalice v Praze. Ten byl následně čtenáři zaslán ParlamentnímListům.cz.

Člen ODS: Koalice v Praze je pozitivním předvánočním dárkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský exprimátor Bohuslav Svoboda

"Velkou většinou pražanů odmítaná koalice ODS s ČSSD skončila. Na dnešním zasedání zastupitelstva byla zvolena nová Rada hlavního města Prahy a tím formálně stvrzena koalice vítěze voleb TOP09 s ODS. Skvělou zprávou je, že ODS uhájila post primátora pro osvědčeného a schopného lídra, Bohuslava Svobodu," uvádí Košan.

Ten hodnotí pražskou TOP 09 jako partaj, jež prošla za poslední rok významnou změnou, kterou je možné přirovnat k vystřízlivění z velkého mejdanu, tedy z volebního vítězství.

TOP09 a zejména její regionální vedení podle Košana zřejmě pochopilo principy zastupitelské demokracie a zdá se, že je v současnosti připravena na celopražské úrovni konstruktivně spolupracovat s ODS - bez předsudků a u mnoha jejích členů i s vlažnějším přístupem k vyřešení křivd z jejich bývalého působení v ODS.

SLEDUJEME

"Ještě před nedávnem se přitom zdálo, že současné zastupitelské kluby těchto pravicových stran spolu nemohou dojít k jakékoli dohodě. Jak se však říká, čas spoustu ran zahojí a může přinést nečekaná rozuzlení. Díky shodě okolností tak mají voliči konečně pravicovou koalici, kterou svými hlasy požadovali nejvíce. Pevně věřme, že nový koaliční svazek vydrží minimálně do řádných komunálních voleb v roce 2014," uvádí Košan.

Vedle postu primátora obsadí ODS dva náměstky a dva radní. TOP 09 získá v radě posty dvou náměstků a čtyři radní. "To se jeví jako racionální dohoda dvou rovnocenných partnerů, která bude pro Prahu pozitivním předvánočním dárkem. Jistým bonusem pro pravicového voliče je odchod ČSSD do opozice. Zlé jazyky říkají, že je to pro současné pražské socialisty pověstným nakročením do propadliště dějin," uzavírá.


KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…