Člen ODS vystoupil proti Marku Bendovi

18.12.2013 11:57

Článek poslance ODS Marka Bendy "Jak dál s ODS" byl příslovečnou poslední kapkou, která vedla člena občanské demokracie z Kladna Jakuba Kabourka k publikování článku s titulkem "Chození kolem horké kaše a v čem se Marek Benda mýlí" na stránkách internetové revue Pravý břeh. V něm píše, jak by ODS měla vymést pavučiny a obnovit důvěru voličů.

Člen ODS vystoupil proti Marku Bendovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

"Aniž bych se chtěl pouštět do polemiky s jednotlivými tvrzeními, zůstal ve mně po přečtení článku dojem, že pisateli vlastně velmi málo rozumím a nechápu jeho postoje. Profesionální politici, jako M. Benda, možná zapomínají na to, že naším cílem nemůže být vyšší volební zisk. To je přeci jen prostředek k prosazeni našich cílů a programových idejí," píše Jakub Kabourek ve svém článku.

Jak autor textu píše, straně chybí dostatečná sebereflexe, analýza aktuálního stavu ODS i zhodnocení voleb. "Kde jsme se z toho poučili? Pokud nevyvodíme důsledky teď, udělají to nejpozději na podzim voliči za nás," upozorňuje Kabourek.

Zamyšlení Marka Bendy, na které Kabourek reaguje, najdete ZDE

Nelze doufat, že voliči sami od sebe straně odpustí její hříchy

Poslanec Marek Benda prý registruje tři hlavní problémy, ale řešením podle něj je čekat, jestli voliči straně sami odpustí její hříchy, a zároveň doufat v chyby politických soupeřů. "To se ale zásadně mýlí. Skutečným problémem ODS je to, že nám lidé přestali věřit! Přestali věřit tomu, co říkáme i tomu, že to dokážeme prosadit. Během posledního vládního období jsme voliče a také naše vlastní členy podvedli," píše kajícně občanský demokrat.

Celý text Jakuba Kabourka čtěte ZDE.

"Pokorně přiznejme, že velkou část toho, co hlásá náš program, jsme měli možnost za léta vládnutí prosadit," vyzývá své spolustraníky Kabourek.

Razantním krokem, který strana potřebuje, může být podle autora článku i volba Petra Fialy novým předsedou strany. Naopak si nemyslí, že je třeba měnit stranický program. "Nechoďme kolem horké kaše a využijme stávající situace k vymetení všech pavučin. Buďme méně politiky a více lidmi, kterým záleží na našich dětech, našich rodinách, naší čtvrti, naší obci, naší zemi. Potom si ani nebudeme muset dávat za cíl chování, které musí být samozřejmostí, jako třeba 'Politiku jako službu občanům'," uzavírá Jakub Kabourek.

reklama

autor: adr

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…