Co dělal senátor za Zlínsko na Tchaj-wanu? Protikandidát se zeptal, a rovnou odpověděl

07.09.2020 12:14

Co dělal senátor za Zlínsko na Tchaj-wanu? Protikandidát se zeptal, a rovnou odpověděl Na velmi diskutovanou, ale i kritizovanou cestu na Tchaj-wan spolu s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem odletěl také senátor Tomáš Goláň. A k jeho cestě se vyjádřil prezident Autoklubu České republiky a současný kandidát do Senátu Jan Šťovíček. Ten jeho cestu nazval jako politickou předvolební exhibicí.

Co dělal senátor za Zlínsko na Tchaj-wanu? Protikandidát se zeptal, a rovnou odpověděl
Foto: Archiv JŠ
Popisek: Kandidát do Senátu Jan Šťovíček

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí
„Cesta na Tchaj-wan zlínského senátora Tomáše Goláně je politická předvolební exhibice, která České republice a jejím lidem přinese více škody než užitku. Nechci se vrtat v česko-tchajwansko-čínských vztazích, chápu jejich historickou složitost i napjatou současnost. Jsem však přesvědčen, že zahraniční politiku má vytvářet ministerstvo zahraničí a premiér, ti k tomu mají mandát od voličů. Úkolem senátora za Zlínsko je pracovat pro svůj region a své voliče, věcí k řešení tady máme více než dost,“ napsal na facebook Šťovíček.

Tomáš Goláň byl jedním z devadesáti členů delegace, která na Tchaj-wan vyrazila. Tu tvořili politici, podnikatelé, zástupci vědeckých a kulturních institucí a také novináři. Proti cestě protestovala Čína, která Tchaj-wan považuje za svou provincii. Návštěvu ale kritizoval Hrad i představitelé vlády.

„A také si kladu otázku, zda je nutné tyto exotické dovolené za peníze daňových poplatníků podnikat v době vracející se pandemie covidu-19, kdy nás všichni nabádají k odpovědnému chování a k omezení cestování,“ dodal Šťovíček.

Jan Šťovíček se v senátních volbách ve Zlíně, jejichž první kolo se koná 2. a 3. října, utká s Tomášem Goláněm, který bude svůj post obhajovat. O senátorské křeslo májí zde zájem také Michaela Blahová (KDU-ČSL), Petr Michálek (STAN), Jan Doleček (KSČM), Radek Henner (SPD) a Pavel Stodůlka (NEZÁVISLÍ).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…