Co nás čeká v roce 2016? Jindřich Šídlo sepsal žertovnou prognózu

19.12.2015 15:39

Šéfredaktor politického zpravodajství a názorů v Hospodářských novinách Jindřich Šídlo se rozepsal o tom, jaký bude rok 2016. Zmiňuje Miroslava Kalouska z TOP 09, který notně pozvedne popularitu vlády, Andreje Babiše, který bude chtít koupit celé krajské volby a na scéně se i příští rok objeví Ivo Ištvan a Robert Šlachta, aby si znovu „zablbli“. Adriana Krnáčová navíc zjistí, že se nedostane do své kanceláře primátorky.

Co nás čeká v roce 2016? Jindřich Šídlo sepsal žertovnou prognózu
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Česká vláda toho dosud mnoho nepředvedla a možná proto je tak populární. A zdá se, že stejně nečinný bude kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Andreje Babiše (ANO) i příští rok. Babiš totiž má v podstatě jediný politický plán, a to nosit dětské pokladničky do Sněmovny, kterou úspěšně zablokuje předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. A tím jen vládě pomůže, aby jí pro nečinnost ještě vzrostla popularita.

Čekají nás ovšem také krajské volby. „Andrej Babiš v červnu předloží finanční nabídku na odkup všech krajských zastupitelstev i s hejtmany s argumentem, že hejtmani kradou, a ještě navíc ve špatné politické straně. Poté, co tuto nabídku odmítne sociální demokracie s tím, že hejtmani rozhodně nekradou ve špatné politické straně, oznámí Andrej Babiš, že je ochoten okamžitě koupit celé krajské volby,“ míní komentátor.

Celý komentář naleznete zde

Prezident Zeman uspořádá pár cest po světě, pojede do Číny, do Ústeckého kraje, do Číny, do Moravskoslezského kraje, do Ruska, do Kazachstánu a do Ruska. Zahálet nebude ani jeho předchůdce v úřadu prezidenta Václav Klaus, jenž bude bojovat za vyhlášení předčasných voleb kvůli uprchlické krizi. Povolá k sobě všechny relevantní politické síly, jako jsou Miroslav Sládek, Adam B. Bartoš a Martin Konvička, skupina Ortel či Lucie Bílá.

Zahálet nebude ani šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta a olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Ti v Praze zabaví nějaké to zlato, zeptají se Andreje Babiše, zda mu náhodou nepatří a pak se znovu pokusí zatknout Petra Nečase a Janu Nagyovou-Nečasovou. „Soud ovšem žádost o vzetí do vazby odmítne s odůvodněním, že už se minule Šlachta s Ištvanem nablbli dost,“ doplňuje Šídlo.

A živo bude i na Magistrátu hlavního města Prahy. Adriana Krnáčová totiž jednoho dne zjistí, že už jí kancelář neříká „pane“, tedy spíše „paní“. A přehlíží ji i dříve věrný řidič. „Magistrát hlavního města Prahy vyhlásí výběrové řízení na pozici ‚primátor/primátorka hlavního města‘, do níž se ovšem nikdo nepřihlásí, což by mohlo pro hlavní město znamenat úsporu několika desítek miliard korun ročně,“ podotýká autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…