Co s penězi z druhého pilíře? Začíná boj

29.01.2016 7:30

Druhý pilíř končí, penzijní společnosti začínají soutěžit o to, která získá největší podíl ze tří miliard korun. Píší to dnešní Hospodářské noviny.

Co s penězi z druhého pilíře? Začíná boj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Tři miliardy korun. To je částka, kterou stihlo naspořit přibližně 83 tisíc lidí v rámci druhého pilíře. Ten byl současnou vládou zrušen a lidé nyní přemýšlí, co s penězi udělají. Jak píší noviny, penzijní fondy rozjedou během února kampaň, ve které se budou snažit přimět střadatele, aby peníze ihned neutratili. 

Pět společností, které měly klienty druhého pilíře, budou svým klientům nabízet tři hlavní varianty: převést úspory na penzijní připojištění, pokud ho mají, případně si jej zřídit, či si pořídit penzijní spoření pro své děti. V případě, že klient nebude chtít využít ani jedné z možnosti, budou společnosti nabízet další produkty. 

Výplata peněz z druhého pilíře musí proběhnout do 15. října letošního roku.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …