Co se odehrává v hlavách Babišových voličů? Na to se zaměřila jedna česká redakce

04.07.2022 21:45

Podpora hnutí ANO Andreje Babiše stále roste. V případě, že by nyní byly sněmovní volby, vyhrál by je. Podle průzkumů by jej volilo až ke 30 procentům občanů. Píše to server Neovlivní.cz, jenž se zaměřuje na to, co se odehrává v hlavě Babišova voliče.

Co se odehrává v hlavách Babišových voličů? Na to se zaměřila jedna česká redakce
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Redakce serveru Neovlivní.cz se věnovala rozhovorům s lidmi, kteří volí ANO a volit jej chtějí i nadále. A to přesto, že, jak píše server, zpackal řízení pandemie, má své kauzy a jeho vláda roztočila inflační spirálu.

Například padesátiletý Jaroslav, dobře stavěný provozovatel malé restaurace na Vysočině, uvedl, že „ano, bylo líp“. Vláda podle jeho slov zlepšila životní podmínky důchodcům a studentům. Domnívá se také, že minulá vláda se starala o občany daleko líp než vláda tato. 

„Nikdy jsem se neměl tak dobře jako za Babiše,“ uvedl další respondent, bývalý řidič Svatopluk ze Strakonic. Zmínil například výši penze či možnost přivýdělku. I další oslovená, penzistka Hana ze Sezemic, byla podle svých slov překvapená, jak se expremiér Babiš dokázal o důchodce postarat. Zmínila vyšší penze i slevy na vlak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…