Co tíží náš svět: Ivan Langer to ví. A zná řešení

06.08.2015 7:57

Podle bývalého ministra vnitra za ODS Ivana Langera si doba žádá nového Ronalda Reagana a Margaret Thatcherovou. Společně s výzvou, zda to náhodou není někdo ze čtenářů nebo někoho takového neznají, to napsal na svůj facebookový profil.

Co tíží náš svět: Ivan Langer to ví. A zná řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Jak Langer uvádí, dnešní doba je plná pokrytecké politické korektnosti, falešné evropské solidarity, dusícího sociálního rovnostářství, svírající vzdělanostní průměrnosti, likvidačního protiživnostenského tažení, všudypřítomného orwellovského newspeaku, demotivující dotační závislosti, zničující hodnotové relativizace, omezování osobní svobody a destrukce politického systému. A právě proto si žádá nového Reagana či Thatcherovou.

V komentářích se poté následně pustil do diskuse s Tomášem Beranem, který mu napsal: „Pane doktore, Ronald Reagan měl svou Kalifornii, kterou liberální louh od té doby rozežral do té míry, že z ní zbyly trosky. U nás vůbec nikdy nebyla v elektorátu konzervativní báze, kterou by nějaký Ronald Reagan oslovil.“

„Oba dva víme, že americké pojetí ‚liberální a konzervativní‘ jest dalece vzdálené tomu evropskému. ‚Liberální louh‘ je výtečné pojmenování! Stejně tak oba víme, že 40 let komunismu a následné relativizace jeho zrůdnosti vytvořilo zcela odlišný elektorátní základ oproti ‚Americe‘, jejíž podstata byla založena právě na svobodě podnikání a odpovědnosti za svůj život... Nicméně! Během dvaceti pěti let polistopadové historie u nás vznikla generace živnostníků, kteří v mnohém (nevědomky) byli ztělesněním onoho amerického snu... A ta generace dospěla – zestárla a na ní navazuje nová... Je tu! A ‚americký liberální louh‘ = ‚evropský socialistický proud‘ je důvod, proč ji bránit, chránit, podporovat!“ kontroval Ivan Langer. Podle Berana je však u nás situace oproti Kalifornii tragičtější v tom, že konzervatismus jako politický proud u nás skonal nejpozději v 80. letech 19. století.

„Ideje jsou lidé, hodnoty jsou jejich způsob života. Politologové přicházejí s pojmenováním až následně! Je to stále tady!“ uzavírá Langer svou polemiku.

Příspěvek Ivana Langera na Facebooku:

Nevím, jak vy, leč cítím, že dnešní doba, plná:

1. pokrytecké politické korektnosti
2. falešné evropské solidarity
3. dusícího sociálního rovnostářství
4. svírající vzdělanostní průměrnosti
5. likvidačního protiživnostenského tažení
6. všudypřítomného orwellovského newspeaku
7. demotivující dotační závislosti
8. zničující hodnotové relativizace
9. omezování osobní svobody
10.destrukce politického systému

si žádá nového Ronalda Reagana a Margaret Thatcherovou!

Nejste to vy? Nejsou někde vedle vás?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…