Co to na nás zase zkoušíte. Kreml i MGIMO se smějí Západu za dnešní nařčení, že za pád MH17 může Rusko

28.09.2016 15:32

Tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov prohlásil, že „zveřejněné údaje z ruských radiolokačních stanic jasně dokazují, že raketa, která mohla způsobit pád malajského Boeingu, byla vystřelena z oblasti, která se v té době nenacházela pod kontrolou ukrajinských separatistů, informuje server Rosijskaja Gazeta.

Co to na nás zase zkoušíte. Kreml i MGIMO se smějí Západu za dnešní nařčení, že za pád MH17 může Rusko
Foto: archiv
Popisek: Boeing RC-135V Rivet Joint 64-14846 Electronic Intelligence Aircraft - ilustrační foto

„Existují naprosto nezpochybnitelná fakta. V tomto případě je při vyvozování jakýchkoli závěrů třeba přihlédnout k poslední informaci, která byla zveřejněna. Konkrétně se jedná o data z radarů, které monitorovaly všechny létající objekty, které by mohly vzlétnout nebo přelétat nad oblastmi kontrolovanými separatisty,“ sdělil novinářům tiskový mluvčí prezidentské kanceláře Ruské federace v odpovědi na otázky týkající se závěrů týmů expertů zkoumajících příčiny pádu letounu MH17.

Anketa

Ctíte odkaz svatého Václava?

15%
51%
hlasovalo: 4621 lidí

Podle Peskova zmíněné údaje dokazují, že raketa „mohla být odpálena pouze z oblasti, která se nenacházela pod kontrolou ukrajinských separatistů“.

„Já vám nedokážu říci, z jakého konkrétního místa byla raketa odpálena, tím se musí zabývat specialisté,“ uvedl Peskov a dodal, že zmíněné údaje nejsou žádnou hypotézou, ale nepopiratelnými fakty.

„To je něco, proti čemu nemůžete nijak argumentovat; fakta, která nelze zpochybnit,“ zdůraznil představitel ruského prezidenta a dodal, že je Rusko i nadále ochotné plně spolupracovat v šetření okolností tragédie.

„Celá tato událost je zahalena do roušky mýtu a různých spekulací, o které se nelze opřít. Pracovat se dá pouze s konkrétními faktickými důkazy,“ uzavřel svůj výstup Peskov.

K problematice malajského Boeingu a probíhajícímu šetření se z ruské strany vyjádřil i expert z Centra vojensko-politických studií moskevské MGIMO Michail Aleksandrov, podle kterého se jedná o „obyčejnou manipulační taktiku Západu“.

„Totéž jsme již viděli v souvislosti s událostmi týkajícími se debat o účasti ruských paralympioniků na hrách v Riu. Šetření katastrofy letounu MH17 je tak pouze dalším z příkladů praktik Západu. Nejde zde o nalezení pravdy – o to se Západ ani nepokouší, snaží se pouze dosáhnout co největšího politického efektu. Západní politici se v této souvislosti snaží démonizovat Rusko a obvinit Moskvu v účasti na vraždě nevinných občanů,“ uvedl Aleksandrov v rozhovoru pro ruská média.

reklama

autor: fib

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…