Co to ten Putin dělá? Média spekulují, že mezi lidmi nasadili jeho dvojníka

29.06.2023 20:17 | Monitoring

ZAHRANIČNÍ MONITORING Libání na čelo, potřásání si navzájem rukama. Kolem setkání Vladimira Putina s ruskými občany v Dagestánu na jihu Ruska panují nejrůznější spekulace, zda se skutečně jednalo o ruského lídra, nebo zda ho zastupoval jeho dvojník. Naposledy se šéf Kremlu mezi lidmi objevil před více než třemi roky, informují zahraniční média.

Co to ten Putin dělá? Média spekulují, že mezi lidmi nasadili jeho dvojníka
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin.

Ruského prezidenta Vladimira Putina měla do Dagestánu přivést porada o rozvoji turismu, informovala o tom ruská agentura TASS. Před místem konání akce na něj podle zveřejněných videozáznamů čekaly stovky jeho nadšených podporovatelů, z níž se velká část sestávala ze zástupkyň ženského pokolení.

Prezident Ruské federace se podle záběrů při setkání s tamními obyvateli, za nimiž zamířil na ulici v Derbentu v Dagestánu choval velmi přívětivě. S přítomnými lidmi se ochotně fotil v bezprostřední blízkosti, bavil se s nimi a potřásali si vzájemně rukou. Jednu z mladých dívek dokonce při focení s úsměvem políbil na čelo.

Kreml uvádí, že Putin svým setkáním s občany porušit zvláštní „hygienicko-epidemiologický režim“, který kolem jeho osoby panuje od dob covidu. „V Derbentu jsme viděli, že prezidenta vyšlo pozdravit celé město. Byl to naprosto úžasný projev podpory a radosti místních obyvatel,“ napsal list Vědomosti a prezidentský mluvčí Peskov dodal, že za této situace Putin nemohl lidi odmítnout.

Něco takového udělal poprvé od roku 2020, komentuje Putinovo překvapivé chování stanice Nastojaščeje vremja. Naposledy se na ulici přiblížil k obyčejným občanům v březnu roku 2020 ve městě Ivanovo.

Objevují se tak spekulace, zda šlo skutečně o ruského prezidenta Putina, nebo zda využil svého dvojníka. Tyto spekulace před nedávnem rozvířila i jeho březnová návštěva okupovaného ukrajinského Mariupolu, kdy někteří analytici rovněž spekulovali o tom, jestli šlo skutečně o ruského prezidenta. Putin se zde také bavil s místními obyvateli, od kterých si nijak zvlášť neudržoval odstup, a navštívil tam i jednu rodinu v jejím domově, uvádí server iDnes.cz.

Spekulují i lidé na sociálních sítích. „Muž, který vypadá trochu jako Putin, si v Dagestánu podává ruku,“ vyjadřují někteří na twitteru pochybnosti, že to nebyl ruský prezident.

Některá zahraniční média v té souvislosti upozornila, že prezident přitom obvykle jedná s předem vybranými a důkladně prověřenými lidmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…