Čtenář kroutí hlavou nad profesorem od Jílkové. A Veleba dodává...

13.06.2015 16:17

Senátor Jan Veleba řekl své ke čtvrtečnímu pořadu Michaely Jílkové Máte slovo, kde to pořádně vřelo v debatě o uprchlících. Došlo na inteligenci některých českých vysokoškolských pedagogů a ke chvályhodné snaze prezidenta Miloše Zemana, který nechce profesorem jmenovat každého. Tak to alespoň vidí čtenář lukina, jemuž senátor odpovídal na dotaz.

Čtenář kroutí hlavou nad profesorem od Jílkové. A Veleba dodává...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz, vystupující pod označením Lukina, se podivoval nad vystoupením pana Milana Kohouta ve čtvrtečním pořadu Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové České televize.

„Je zřejmé, že úroveň některých vysokoškolských pedagogů budí přinejmenším údiv. Nemůžeme se příliš divit, když slyšíme názory mnohých teenagerů, že se doslova chytáme za hlavu (zářným příkladem v uvedeném pořadu byl suverénní urputný mladík sedící v obecenstvu, hlásící se stále o slovo, který ale poté neuměl odpovědět na konkrétní otázku paní Jílkové, i když ho o to opakovaně žádala). Nedivíme se prezidentu Zemanovi, že má problém se jmenováním některých vysokoškolských pedagogů profesory,“ píše čtenář.

Senátor Veleba mu dává za pravdu a profesora Kohouta staví do jedné řady s profesorem Martinem C. Putnou, jehož prezident Zeman také odmítl jmenovat před dvěma roky. Následně přidává jednu osobní zkušenost, kterou učinil při studiu sociologie a pedagogiky v Brně ještě za minulého režimu. Tehdy se dozvěděl, že je naše školství na velmi dobré úrovni, jenže dnes už to podle Veleby neplatí, a to ze tří důvodů.  

Další odpovědi senátora najdete zde

"Zaprvé to je celospolečenská krize hodnot a morálky (všerozhodujícím prostředkem jsou peníze), která samozřejmě zasahuje i vysoké školy. Zadruhé si myslím, že klesá úroveň vysokoškolských pedagogů a konečně třetí aspekt je ve špatně nastaveném systému fungování vysokých škol," píše senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…