Čtyři Italové kašlali ve vlaku. Na nádraží v Pardubicích vše řeší policie

13.03.2020 10:59

Policisté od pátečního rána zasahují ve vlaku, který zastavil na pardubickém nádraží. V soupravě cestovala čtveřice kašlajících Italů, lékařskou pomoc jim zavolal personál vlaku. Italům se nyní odebírají vzorky a pořizuje se soupis cestujících, píše server Seznam Zprávy. V Česku je aktuálně 117 potvrzených případů koronaviru.

Čtyři Italové kašlali ve vlaku. Na nádraží v Pardubicích vše řeší policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

„Na zásah k vlakové soupravě na pardubickém nádraží jsme poslali speciální sanitku vybavenou k takovému zásahu. Zasahovali jsme u čtyř lidí cizí státní příslušnosti, dvou mužů a dvou žen, které jsme transportovali na infekční oddělení Pardubické nemocnice na další odběry,“ uvedl mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

„Všimli si cestujících, kterým nebylo dobře. Volání lékaře je v takovém případě u nás standardem a personál k tomu přistupuje pokaždé, když si všimne cestujícího se zdravotními obtížemi,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Pro personál ani ostatní cestující to podle jeho zatím neznamená nic zásadního. „Žádný pokyn od hygieny, že by tito lidé měli jít do karantény, jsme nedostali. Vagon budeme dezinfikovat standardním způsobem,“ dodal.

Vláda rozšířila povinnou karanténu pro občany vracející se z rizikových zemí, ze kterých dříve vyhlásila zákaz vstupu cizincům do Česka. Platit začne od pátečních 12:00.

Od půlnoci z pátku na sobotu fungují kontroly na 11 hraničních přechodech s Německem a Rakouskem. Platí také zákaz vstupu do ČR cizincům z rizikových zemí. Jsou mezi nimi například Čína, Jižní Korea, Itálie, Rakousko a Německo.

Od soboty bude při cestách z Česka do všech okolních zemí zakázána veškerá autobusová, vlaková a lodní doprava cestujících. Cestovat za hranice bude možné pouze automobily. Částečně bude omezen i letecký provoz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…