Cukroví pro uprchlíky. Křivák Matocha. Ruští vrazi a nemehla, jede neziskovkář Rozumek

23.12.2020 11:17

Tendr na Dukovany a možnost, že by se ho zúčastnili i Rusové stále dělí českou společnost. A zřejmě bude i nadále. Martin Rozumek z Organizace pro pomoc uprchlíkům do sporu zatáhl i zprávu o otrávení opozičního předáka Navalného. „Tato banda ruských vrahů a nemehel má řešit české jaderné bloky?“ říká. A jaderná energie mu obecně moc nevoní.

Cukroví pro uprchlíky. Křivák Matocha. Ruští vrazi a nemehla, jede neziskovkář Rozumek
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek

Svět nedávno obletěla zpráva o tom, jak se lídr ruské opozice Alexej Navalnyj dovolal svému domnělému traviči. Ten v domnění, že hovoří se zástupcem generálního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa, Navalnému prozradil podrobnosti o atentátu a detaily o operaci, při které se podle jeho slov „všechno pokazilo“.

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13885 lidí

Jako hlavní příčinu nerealizace plánu zavraždit Navalného travič dle médií považuje rychlou a operativní práci pilotů a okamžitou pomoc mediků. Podle jeho názoru by Navalnyj nepřežil, kdyby lékaři po nouzovém přistání letadla neaplikovali protilátku atropin.

Podle dotyčného Kudrjavceva byla operace dobře naplánovaná, překazila ji však shoda okolností. Během telefonátu zmiňuje také další účastníky cílené otravy, toxikologa Stanislava Makšakova, jenž podle zjištění Bellingcatu řídil celou operaci, a lékaře ve službách FSB Ivana Osipova a Alexeje Alexandrova.

Tuto událost už komentoval generál Andor Šándor. „Ruský opoziční předák telefonicky hovoří z Německa se svým vrahem z FSB, který, v domnění, že mluví se svým šéfem, mu sdělí, jako to vše mohlo proběhnout. Nemá problém mluvit nezajištěným telefonem o všech detailech vražedné akce se svým ‚nadřízeným‘, jehož hlas si v pohodě splete s Navalným. Za větší komentář to ani nestojí,“ nevěřil verzi, kterou média prezentují.

Kdo naopak této verzi příběhu věří, je ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek. Dokonce ji spojil se stále nedořešeným tendrem na dostavbu Dukovan. „A tato banda ruských vrahů a nemehel má řešit české jaderné bloky?“ ptal se a sám si odpověděl: „Nesmysl, vítr, voda, slunce – to je levnější a bezpečná budoucnost.“

Mimo jiné se Rozumek vyjadřoval i k novému předsedovi Rady ČT Pavlu Matochovi, kterého nazval „neuvěřitelným křivákem“, za kterého je zodpovědný Andrej Babiš a ČSSD.

Ale měl i pozitivnější, vánoční status: „To je pro mě naděje. Mladí lidé a dobrovolníci OPU připravili krásné vzkazy a cukroví pro uprchlické děti v České republice. S radostí rozvážíme a předáváme právě v těchto dnech.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…