Čunek nám preference nesráží, nic protiprávního neudělal, tvrdí Bělobrádek

25.01.2012 21:07

Hostem pořadu Hyde Park na ČT24 byl dnes předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Zastal se akademiků ve sporu s ministrem školství Josefem Dobešem, vyjádřil se ke kauze Mostecká uhelná nebo k Jiřímu Čunkovi.

Čunek nám preference nesráží, nic protiprávního neudělal, tvrdí Bělobrádek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Jedná se o omezování akademických vztahů,“ zastal se protestujících předseda lidovců. Principiálně ale školné jeho strana neodsuzuje, ne však v podobném návrhu „My stále říkáme lidem, aby se nezadlužovali, a nyní je chceme zadlužit na dobu, kdy si chtějí vzít hypotéku, kdy chtějí založit rodinu?“ ptá se.

MUS? Bělobrádek podal žalobu

Jeden z dotazů byl také směřován k tomu, že nebude zveřejněn seznam institucí vrácených církvím. „Pokud nebude zveřejněn seznam majetku, který bude církvím vydán, určitě se dá vyhledat v katastru, tudíž to není tajná informace,“ prohlásil Bělobrádek.

SLEDUJEME téma: Miliardy pro církve

Předseda KDU-ČSL je rozladěn postupem Česka v kauze MUS. „Proto jsem podal trestní oznámení na neznámého pachatele, ale ta mi odpověděla, že nenašla žádnou škodu. Médii přitom proběhlo, že jen přihlášení k žalobě bude stát 27 milionů korun,“ diví se.

SLEDUJEME kauzu: Mostecká uhelná

Revoluci ve zdravotnictví nepotřebujeme

Lidovcům na volebních preferencích nepřidávají také někteří členové, například Jiří Čunek. „Panu Čunkovi nebylo dokázáno nic protiprávního, právě naopak. Soudní znalec sedminásobně přestřelil odhad, byl to podvod,“ zastal se ho Bělobrádek. „U případu Čunek bych byl velice opatrný,“ dodal.

Hlavním bodem programu KDU-ČSL je podpora zvyšování porodnosti. Proto kritizují například důchodovou reformu a fakt, že lidé s více dětmi jsou málo zvýhodňováni. Lidovci rozhodně nechtějí ustoupit od svého negativního postoje např. na zavedení eutanázie. „Zdravotnictví nepotřebuje revoluci,“ říká Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…