Čunek o odchodu Wagnerové: Neunesla prohru o post místopředsedy Senátu

08.11.2012 13:24

Lidovecký senátor Jiří Čunek zpochybnil středeční oznámení bývalé ústavní soudkyně Elišky Wagnerové, že opustila senátorský Klub pro obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí kvůli jeho názorům na romskou problematiku. V prohlášení pro ČTK dnes naznačil, že její odchod by mohl souviset s její prohrou o klubovou nominaci na funkci místopředsedy Senátu. Nominaci získal Čunek, Wagnerová byla navržena na šéfku senátní ústavní komise.

Čunek o odchodu Wagnerové: Neunesla prohru o post místopředsedy Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

"Její rozhodnutí přichází po řádném hlasování v senátním klubu o nominaci na post místopředsedy Senátu, které prohrála. To zakládá zbytečně mnohoznačné vysvětlení jejího vystoupení z klubu," uvedl Čunek. Wagnerová k tomu ČTK sdělila, že se k celé věci už nechce více vyjadřovat. Podotkla jen, že předsedu klubu Petra Šilara (KDU-ČSL) předem upozornila na nesouhlas s nominací Čunka do vedení Senátu.

Nerozumí prý jejímu chování

Čunek poznamenal, že jako ústavní soudkyně ho Wagnerová zaujala "akcentováním morálky nad literou zákona". Uvedl, že do senátorského klubu, jehož byl členem už předchozích šest let, bez problémů vstoupila před dvěma týdny. Podotkl také, že o romské problematice spolu nikdy nehovořili. "Proto jejímu současnému chování nerozumím," dodal.

Senátorka Wagnerová (za SZ) ve středu svůj odchod z klubu zdůvodnila názory Čunka a dalšího člena frakce Tomia Okamury na romskou problematiku. Kvůli nim je pro ni nepřijatelná klubová nominace Čunka do vedení horní komory. Šilar k jejímu odchodu z frakce uvedl, že pokud by ho Wagnerová o svých výhradách předem informovala, hledali by spolu nějaké řešení. Okamura v reakci sdělil, že netuší, které jeho názory Wagnerové vadí. Podotkl, že podle jeho názorů by si všechna etnika měla být rovna jak v právech, tak i v povinnostech.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…