Čunek se hádal s moderátorem Takáčem: ČT mě poškodila

24.10.2012 21:56

Velký politický comeback zažívá bývalý předseda lidovců a místopředseda Topolánkovy vlády Jiří Čunek. Zazářil v senátních volbách, a rovněž v krajských. Starosta ze Vsetína tak opět čeří vody naší politiky ráznými výroky, z nichž jeden připomněla již úvodní reportáž pořadu Události, komentáře České televize. V něm vyjádřil radost, že Romové z jeho města odcházejí do Anglie „za svým srdcem“.

Čunek se hádal s moderátorem Takáčem: ČT mě poškodila
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu ČT Hyde park

Bezprostředně po úspěchu o volebním víkendu, který z něj udělal se 47 procenty v 1. kole a 72 procenty ve 2. kole nejúspěšnějšího účastníka senátních voleb a rovněž nejpopulárnějšího politika Zlínského kraje, Jiří Čunek pronesl, že cítí velké zadostiučinění.  

Nyní ve studiu ČT upřesnil, že toto zadostiučinění cítí zejména vůči těm, kteří jej před volbami poškodili. Výslovně zmínil reportéry České televize, kteří prý v jakési reportáži výrazně zkreslili jeho kauzu. „Bylo to tendenční a polopravdivé. Nejvyšší soud rozhodl, že zákon byl porušen v neprospěch Jiřího Čunka, ale Česká televize řekla pouze to, že zákon byl porušen,“ rozohnil se senátor. Posléze se hádal s redaktorem Danielem Takáčem, který hájil slova televizní reportáže.

K samotné kauze, kvůli které byl popotahován před vyšetřovacími orgány a která následně obohatila češtinu o termín „justiční mafie“,  pak uvedl, že se zjistilo, že jeho bývalá sekretářka Marcela Urbanová, která jej obvinila, nemluvila pravdu a svědek, který proti němu svědčil, při své výpovědi svědčil křivě.   

Dostal se i k tématu vyloučených lokalit, která jej coby vsetínského starostu učinila známým. „Musíme říkat věci bez předsudků, problémy jasně pojmenovávat. Je to stejné, jako s chorobou. Musíme zjistit, co nás bolí, pak to diagnostikovat, a pak léčit,“ navrhl řešení. Jenže v této zemi se podle něj bohužel nedostaneme ani k tomu pojmenování problému, protože se to nenosí.

Konkrétněji pak dodal, že musíme především zamezit tomu, aby děti, pocházející ze závadných, vyloučených lokalit, nepobývaly v tomto prostředí celé dny. „Musí chodit do školy, a už předtím do školky. Musí ale také odpoledne zůstávat v družinách, kde se jim budou věnovat a sát s nimi úkoly, a celkově musí maximum času zůstat mimo závadné prostředí, kde se nic dobrého nemohou naučit,“ doporučuje Čunek.

Topolánkova vláda, to byl omyl

Někdejší první místopředseda vlády Mirka Topolánka je přesvědčen, že se do jeho kabinetu dostal omylem. „Jsem přesvědčen, že jsem do Topolánkovy vlády vůbec nepatřil, protože jsem pocházel z kraje, kde se takové manýry, jaké tam byly běžné, vůbec nenosily,“ myslí si. Proto prý také nerozpoznal, že to není vláda lidí, kteří chtějí dobro této země, ale že tam mnozí přišli jen proto, aby hodně vydělali.

„V roce 2008 jsem navrhoval odvolání ministra Kalouska, protože jsem zjistil, že je propojen s hazardem. Neprosadil jsem to, protože měl ve straně většinu,“ popisuje střetnutí se svým mocným spolustraníkem. Ten si prý poté naštěstí svou většinu odvedl do TOP 09 a tím lidovce očistil.

Za některé věci, které tato vláda způsobila, však Čunek cítí vinu. Například za zadlužování země. Na dotaz, jak se tato odpovědnost projevuje, odpověděl: „Projevuje se tím, že se snažím svou dobrou prací přispět k tomu, aby už se něco takového nestalo.“

Svým vystoupením získal sympatie 52 procent televizních diváků, načež se smíchem poznamenal, že je to ještě více, než získal v prvním kole senátních voleb.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…