DSA v souvislosti s obviněním Julínka: Kdo tvrdí, že jsme drazí, lže

21.04.2013 16:30

Na obvinění bývalého ministra zdravotnictví Tomáše Julínka protikorupční policií reaguje firma DSA, jejíž záchranářské vrtulníky podle údajů policie létají dvojnásobně dráž než armáda nebo policie. Podle ní jsou uváděná čísla naprosto nepravdivá, protože zahrnují pouze část nákladů na provoz vrtulníků.

DSA v souvislosti s obviněním Julínka: Kdo tvrdí, že jsme drazí, lže
Foto: DSA
Popisek: Vrtulník DSA

„Pokud někdo tvrdí, že létáme dráž než policie nebo vojáci, tak veřejně nemluví pravdu. Čísla u armády a policie, která se objevila v médiích, jsou naprosto nepravdivá, protože zahrnují pouze část nákladů na provoz vrtulníků," cituje iDnes.cz ředitele letového provozu DSA Daniela Tučka.

V trestním oznámení stojí, že stát výjde jedna letová hodina u společností DSA a Alfa Helicopter včetně držení pohotovostí 135 258 korun. U armády ta nejdražší hodina i s držením pohotovosti vychází na 50 025 korun.

Tuček dodává, že ceny, s kterými policie kalkuluje, nezahrnují nákup vrtulníků, pravidelný servis, výcvik posádek, modernizace technického vybavení, pojištění, nájem za stanoviště a další stovky nákladů. Podle mluvčího DSA firma provozuje záchrannou službu o polovinu levněji.

Protikorupční policie obvinila bývalého nejvyššího představitele ministerstva zdravotnictví ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Státu exministr Tomáš Julínek měl způsobit škodu 792 milionů korun. Podnět k vyšetřování dal poslanec VV Jiří Štětina. Obviněný je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let odnětí svobody.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…