Další Rathův dopis: Připravte se na nové odposlechy. Z mé ložnice

21.06.2012 7:14

Vazebně stíhaný poslanec David Rath dělá všechno pro to, aby upozornil na údajné nespravedlnosti ve své korupční kauze. V jedné z redakcí celostátních deníků se objevil další Rathův dopis, kde si stěžuje na tristní podmínky vazby. Prý mu zakazují dokonce i telefonáty s dětmi. Proč to všechno dělají, když mají k dispozici půlroční odposlechy snad i z jeho ložnice, ptá se.

Další Rathův dopis: Připravte se na nové odposlechy. Z mé ložnice
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Světlo světa spatřil další z dopisů, ve kterých vazebně stíhaný poslanec David Rath popisuje údajně tvrdé vazební podmínky. Tentokrát svůj text zaslal do redakce deníku MF Dnes a uveřejnil ho server iDnes.cz. Stěžuje si, že ho nenechají mluvit s dětmi a ironicky poznamenává, že se možná v médiích objeví další odposlechy, tentokrát pocházející z jeho ložnice.

Zákaz telefonátů s dětmi

"Myslím, že se máte na co těšit. To bude seriál, třeba z ložnice Davida Ratha," píše Rath, který touto ironickou poznámkou znovu poukazuje na tvrzení vyšetřovatelů, že mají díky odposlechům zmapovaný celý případ a není tedy sebemenší důvod k tomu, aby ho drželi ve vazbě.

A už vůbec nerozumí tomu, proč mu zakazují telefonovat s dětmi. "Přitom tyto telefonáty poslouchá automaticky zaměstnanec vězeňské služby a může hovor v případě nutnosti přerušit. Co to tedy má za význam? Pouze mě trochu potrápit," stěžuje si Rath.

Vrací se i ke tvrzení, které užil již vícekrát, že jeho zadržení ve vazbě ztrácí smysl také proto, že je známou osobností a pokud by se pokusil o útěk, prakticky okamžitě by ho poznal některý z občanů a nahlásil pokus o útěk. V tuto chvíli se však už zdá být s vazbou smířen, podle zákona může za mřížemi vazebního zařízení prožít až tři roky. "Jsem smířen s faktem, že tři roky budu prožívat zde, zatímco policie může 'mlít palci'," smutní v dopise Rath.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…