Další demonstrace za návrat do škol bez omezení se tentokrát uskuteční v Brně

10.09.2021 11:50

O minulém víkendu se demonstrace proti covidovým opatřením konala v Praze na Staroměstském náměstí, tentokrát se akce pořádaná volebním seskupením Trikolora Svobodní Soukromníci uskuteční v Brně. Demonstranti za zrušení omezení ve školách se sejdou v neděli 12.září od 15:00 na Zelném trhu v Brně. Zúčastnění se mohou těšit na překvapení v podobě Daniela Landy.

Další demonstrace za návrat do škol bez omezení se tentokrát uskuteční v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Manifestace na Staroměstském náměstí za děti do škol bez omezujících procedur. Svolala Trikolora Svobodní Soukromníci

„Už nikdy nesmíme ochranu ohrožených zaměňovat za obětování zdravých. Už nikdy nesmí mocní zneužít nemoci k vlastnímu obohacení a rozdělování společnosti. Už nikdy nesmíme děti vyhnat ze školy. Už nikdy jim nesmíme zakázat sportování. Už nikdy nedopustíme lockdown,“ tak zní hlavní hesla plánované demonstrace.



Na akci promluví právníci z formace Trikolora Svobodní Soukromníci Zdeněk Koudelka a Jindřich Rajchl. Podle Koudelky lidé nechtějí nic jiného, než žít normální život. Již dříve zmínil, že na jaře stálo testování dětí šest miliard a výsledkem bylo, že pozitivních bylo 0,4 promile.

Ministerstvo zdravotnictví by se podle něj mělo stydět a po volbách by se měli zjistit konkrétní viníci. Koudelka již také podal k soudu návrh na zrušení opatření, které nutí neočkované děti podstupovat testy. Jedná se podle něj o „čisté ministerské svinstvo“.

Právník Jindřich Rajchl na pražské demonstraci hovořil o tom, že vládu nedonutí ke změně přístupu ani fakta. „Pan Vojtěch buď ignoruje fakta, nebo tomu nerozumí, nebo se stal agentem farmaceutické lobby,“ uvedl.



Mezi další ohlášené řečníky patří například koučka osobního růstu Daniela Boháčová, vrchní sestra Andrea Miklová, bojovníci za svobodu David Tesař, Martin Kolenovský, Ivo Osovský a Matouš Svoboda. Také lékař Miroslav Havrda a nespokojený otec od dětí Michal Jurnečka. Překvapením bude vystoupení Daniela Landy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…