Další miliardář do toho praštil: Kryje záda svému bratrovi-kandidátovi a Babiš už prý krouží kolem

02.06.2014 7:32

Zdeněk Bakala, Karel Janeček, Luděk Sekyra a ze všech nejvíce samozřejmě Andrej Babiš. Všichni tito úspěšní byznysmeni se rozhodli aktivně zasáhnout do politiky. Nejnovější pokračování trendu vstupu miliardářů do politické arény představuje developer Radim Passer. Úspěšný podnikatel se chystá podpořit pražské regionální hnutí svého bratra.

Další miliardář do toho praštil: Kryje záda svému bratrovi-kandidátovi a Babiš už prý krouží kolem
Foto: PASSERINVEST GROUP, a.s.
Popisek: Radim Passer

Hnutí nazvané Pro Prahu chce podle Lidových novin v podzimních komunálních volbách výrazně zasáhnout do života v metropoli. Jeho hlavním hybatelem je Zbyněk Passer, bratr úspěšného developera, který v jeho společnosti Passerinvest Group sám vlastní několikaprocentní podíl, jenž se ale chystá prodat.

„Bratrova role se přeceňuje. Radim nám pomohl okamžitě, mohli jsme tak vytvořit vnitřní strukturu. Dnes nabalujeme další donátory a firmy,“ prohlašuje Zbyněk Passer, který v pražském hnutí vykonává funkci výkonného místopředsedy.

Podle Lidových novin už se o spolupráci s hnutím zajímala řada vlivných pražských lobbistů, například známí podnikatelé Tomáš Hrdlička z Prahy 10 a Ondřej Palounek ze „čtyřky“. Oba však prý z hnutí zdvořile vyprovodili.

„Tito pánové rádi vypouštějí balónky a vymýšlejí si. Vědí, že zafunguje, když někdo z nich řekne `tyhle kluky umím`. Mohu pouze garantovat, že nás neumí,“ prohlašuje Zbyněk Passer. Ten chce politiku nového hnutí definovat bez ideologického zaměření, skrze konkrétní projekty, které město trápí.

Hlavní programovou vlajkou hnutí Pro Prahu má být tzv. decentralizace, neboli přesun pravomocí z ústředního magistrátu na městské části. Passer sám je starostou městské části Praha-Koloděje a v komunální politice se pohybuje od roku 1998.

Ambiciózní hnutí by v komunálních volbách na nějaké úrovni mohlo spolupracovat s TOP 09 či hnutím ANO. Zatímco lídr prvního z nich, primátor Tomáš Hudeček posměšně odpověděl, že kandidovat může kdokoliv, i hnutí pro či proti Praze, s ANO by prý spolupráce mohla být perspektivnější. Hlavním odpůrcem sbližování byl totiž plánovaný lídr kandidátky Jan Kasl, kterého ale Andrej Babiš o víkendu vyškrtl. Nyní Andrej Babiš i Zbyněk Passer připouštějí, že po volbách je spolupráce obou hnutí možná.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…