Další podrobnosti v příběhu tajemného a bohatého českého Peršana

17.04.2014 7:52

Shahrama Abdullaha Zadeha, který byl 19. března zatčen za údajný daňový únik ve výši 2,3 miliardy korun, do poslední chvíle před zatčením chránila civilní rozvědka – Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI). Právě tento muž měl totiž pomoci při pátrání po dvou Češkách, které byly loni uneseny v Pákistánu. O případu informují dnešní Lidové noviny.

Další podrobnosti v příběhu tajemného a bohatého českého Peršana
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

Podle nich lidé z ÚZSI do poslední chvíle vůbec netušili, že detektivové protikorupční policie Zadehovu trestnou činnost již delší dobu sledují. Aby se podobný renonc v budoucnu neopakoval, hledá se podle listu nyní způsob, jak informace mezi policisty a českými tajnými službami více sdílet.

Jako první si podle deníku nedostatky v systému uvědomil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Požádal ministra vnitra, premiéra i prezidenta, aby se věcí zabývali,“ uvedl list s tím, že v bezpečnostní komunitě se nyní řeší, jak tato „hluchá“ místa vykrýt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…