Další prachy? Leda tak ho*no... Topolánek se právě naštval na ČT

24.07.2023 21:31 | Monitoring

Někdejší premiér Mirek Topolánek je ve varu z toho, kolik času věnuje ve svém vysílání veřejnoprávní Česká televize požáru v Řecku. Čte to jako umělé vyvolávání paniky, především pak ve světle skutečnosti, že zatímco jsou z Rhodosu evakuováni čeští turisté, další tam naopak míří na dovolenou, jelikož je cestovní kanceláře ujistily, že je tam bezpečno. „Tragikomedie a totální úlet,“ souhlasí s Topolánkem lidé. Jiné ale rozčílil, když tvrdí, že ČT šíří paniku jako za covidu, a létaly vulgarismy.

Další prachy? Leda tak ho*no... Topolánek se právě naštval na ČT
Foto: Screen Youtube
Popisek: Mirek Topolánek v pořadu Petra Show

„ČT ‚věnovala‘ prvních 12 minut (!) zprávám o požárech na Rhodosu. Úplně stejně vytvářeli paniku během covidu. Další prachy? Leda tak hovno...,“ píše Mirek Topolánek na svém twitteru.

Vysmál se také paradoxu, který je možné v souvislosti s děním v Řecku sledovat. „A zatím na Rhodos míří další a další letadla s českými turisty, aby si vzápětí stěžovali, že jim Fialova vláda neposlala letadlo,“ dodává.

 

 

V dalším tweetu opět zděšeně informoval, že Česká televize chrlí informace o požárech a tématu se hodlá věnovat v dalších svých sledovaných večerních pořadech. „Tak dalších 13 minut. A vyhrožování ČT24 a Devadesátkou. Skoro polovina zpráv z televizních poplatků abonentů ČT řeší každoroční požáry...,“ uvádí Topolánek.

V diskusi pod jeho příspěvky se objevili někteří oponenti, kterým se nelíbil názor, že Česká televize vytvářela kolem covidu paniku. „Promiňte, ČT někdy vytvářela kvůli covidu paniku? Že si to nevybavuju. A to ji sleduju v televizi, na webu, v mobilní appce i notebooku téměř neustále. Nemáme kvalitní a rychlé veřejnoprávní televizní zpravodajství i navzdory tomu, že jsou TV poplatky zoufale nízké?“ napsal Tomáš Nahodil.

Topolánek jej obratem ujistil, že svá slova myslí vážně, a zopakoval: „ČT24 spoluvytvářela permanentním zpravodajstvím pocit apokalypsy. Asi už zapomínáte...,“ odepsal expremiér.

 

 

Další diskutér, kterého se Topolánkova slova dotkla, vyjádřil názor, že panika kolem covidu byla oprávněná. „Mně ta panika zabila mladýho a zdravýho tátu, ty kreténe!“ neudržel se útoku na Topolánka.

Přesto Topolánek trval na tom, že se Česká televize nechovala adekvátně tehdejší situaci. „To mě mrzí, ale s problémem to nesouvisí. Nikdy jsem covid nepodceňoval a následky byly hrozivé. Chování ČT to ale neomlouvá. Nadávky si nechte pro někoho, kdo si je zaslouží...,“ zněla Topolánkova reakce.

 

 

Jiní Topolánka podpořili s tím, že jim celá situace přijde „tragikomická“. „Je to celý tragikomický. Já si přišel divně, ale skoro celou reportáž jsem se pousmíval. Dezoláti a anonisti řvou, že vláda tam nepošle letadlo pro chudáky, co mají ještě na dovolenou v Řecku. Další Češi tam stejně jedou, když si to zaplatili. To je prostě nádherný,“ podotkl Tomáš Uchytil.

 

 

„Chápu, že je okurková sezóna, ale to přehánění mě obecně u ČT docela štve. U prvních variant covidu adekvátní, u dalších už asi ne. U cen energií a všech těch hrůzostrašných případech, jsem měl pocit, že žiju v jiné realitě. Totální úlet,“ přidal svůj názor další twitterový uživatel.

 

 

Mezitím v Interview ČT24 Vladimír Vlček, generální ředitel hasičského záchranného sboru, vyzval Čechy, aby na Rhodos nejezdili. „Že lidé chtějí zůstat v Řecku na místech, kde nehoří, vyplývá jen z momentální situace. Nikdo z nás v této chvíli nezaručí, že se ty podmínky mohou změnit a že se ten vítr z jihu může obrátit na sever a ti, kteří jsou v tuto chvíli v relativním bezpečí, mohou být na druhé straně ve velkém nebezpečí. Přirovnal bych to k evakuaci za povodní, měli jsme x případů, kdy se lidé odmítali evakuovat a říkali, že tam voda nikdy nebyla, ale za dvě hodiny už jsme je neevakuovali, ale zachraňovali,“ vzpomněl Vlček, jak se podmínky mohou během chvíle změnit, a Čechům „jednoznačně nedoporučuje nyní cestovat na Rhodos“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…