Další voják padlý v Afghánistánu má dnes pohřeb

22.07.2014 6:43

Rotmistr Jaroslav Lieskovan, který zemřel 14. července na následky zranění při úroku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu, má dnes pohřeb v Hradci Králové. Lieskovan se stal pátou českou obětí útoku z 8. července. Zemřel po převozu do Česka.

Další voják padlý v Afghánistánu má dnes pohřeb
Foto: Vláda
Popisek: Premiér Petr Nečas navštívil české vojáky v Afghánistánu

Za vojenských poct se s Lieskovanem rodina, zástupci armády a přátelé rozloučí v 11:00 ve smuteční obřadní síni v hradecké čtvrti Kukleny. Devětatřicetiletý Lieskovan byl příslušníkem 43. výsadkového motorizovaného praporu v Chrudimi.

Vojákovi selhávaly orgány

Lieskovan utrpěl při útoku mnohačetná poranění, ztratil mnoho krve. Podle náčelníka vojenské zdravotnické služby Božetěcha Jurenky byl voják do Česka přepraven i přes zvýšené riziko kvůli tomu, aby mu mohla být v Ústřední vojenské nemocnici poskytnuta lepší péče. A to například při náhradě orgánů, které mu selhávaly.

Už minulý týden měli pohřby v Chomutově, Hradci Králové a v Týništi nad Orlicí padlí vojáci David Beneš, Jan Šenkýř a Libor Ligač. V pondělí byl v Jičíně pohřben četař Ivo Klusák.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…