Dáma z SPD od podlahy: Útvar „Kosovo“ s vládou zločinců a vrahů. Teď byl překonán a opět v tom má prsty ČR

13.09.2021 20:55

Regionální politička SPD Jana Pupavová se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz zamyslela nad současným stavem v Afghánistánu. „Za tohle umírali čeští vojáci?“ ptá se. A vrací se i k otázce Kosova.

Dáma z SPD od podlahy: Útvar „Kosovo“ s vládou zločinců a vrahů. Teď byl překonán a opět v tom má prsty ČR
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jana Pupavová v debatě krajských lídrů na ČT

„Hnutí Tálibán představilo novou afghánskou vládu. Jedná se de facto o přehlídku těch nejtvrdších islámských radikálů – včetně zločinců a teroristů majících na svědomí stovky životů nevinných lidí. Tento krok ještě zvýrazňuje ohromnou porážku, kterou Západ v Afghánistánu utrpěl. Je to naprostá potupa,“ poznamenává Pupavová a ptá se, zda za tohle umírali čeští vojáci.

„Položili své životy například za to, aby dnes mohl být afghánským ministrem vnitra jeden z nejhledanějších teroristů světa, Sirádžuddín Hakkání, na jehož hlavu vypsal americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) odměnu deset milionů dolarů, jelikož organizoval a financoval největší sebevražedné atentáty na zahraniční vojáky, mezinárodní hotely a velvyslanectví v Kábulu a posílal vražedná komanda na lidi, které považoval za stoupence bývalé afghánské vlády? Neskutečné a zahanbující!“ dodává a je rozčarována z toho, že toto financovali čeští daňoví poplatníci. A kdo za to nyní ponese zodpovědnost? ptá se. 

„Tahle nová afghánská vláda – počtem zločinců a vrahů v ní – ještě značně překonává jinou podobnou vládu, na jejímž vzniku jsme jako Česká republika měli též nemalý podíl. Jde o vládu útvaru zvaného ‚Kosovo‘, jehož nezávislost uznala česká vláda v roce 2008. V naprostém rozporu s mezinárodním právem (rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 1244) i proti vůli tehdejšího českého Parlamentu. A hlavně v rozporu s českými národními zájmy, spravedlností a morálkou, protože šlo o zradu našich dlouholetých blízkých spojenců a přátel, bratrských Srbů, kteří vždy stáli věrně po boku naší země. Ovšem tehdejší česká vláda opět podlehla tlaku USA a Německa – a sklonila hlavu před albánskými islamisty a teroristy a jejich loutkovým mafiánským ‚státem‘,“ dodává Pupavová.

„Ve vedení Kosova, v pozici prezidenta i premiéra, dlouhá léta stál Hashim Thaci, někdejší vůdce teroristické organizace Kosovská osvobozenecká armáda, známé nezměrnou brutalitou vůči civilistům a účastí na mezinárodním obchodu s drogami. Tento člověk je nyní speciálním haagským tribunálem pro vyšetřování válečných zločinů v Kosovu stíhán pro důvodné podezření ze spáchání zločinů proti lidskosti a z obchodování s lidskými orgány zavražděných srbských zajatců. Jiný albánský výtečník, bývalý kosovský premiér Ramush Haradinaj, je zase soudem v Haagu obžalován ze zločinů proti lidskosti včetně mučení a zabíjení válečných zajatců. Během jeho dlouholetého vyšetřování zahynulo nepřirozenou smrtí již 19 svědků obžaloby...,“ zmiňuje Pupavová a dodává, že těmto zločincům jsme v roce 2008 tzv. políbili prsteny.

„Česká zahraniční politika musí okamžitě přestat být vazalem velmocí a jejích – často pochybných – zájmů. Nebojujme cizí války, sledujme zájmy naší země a našich občanů. Vraťme naší zahraniční politice samostatnost, suverenitu a hrdost!“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…