Daniel Herman čtenáři: O oslavování nacistů na Ukrajině nic nevím. A ministr Petříček o něm také nic neříkal

10.02.2019 17:32

Exministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů.

Daniel Herman čtenáři: O oslavování nacistů na Ukrajině nic nevím. A ministr Petříček o něm také nic neříkal
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Daniel Herman

„Co si myslíte o současném nacismu na Ukrajině? Vadí vám oslava banderovských vrahů?“ zeptal se Hermana první ze čtenářů. „Není mi známo, že by někdo oslavoval ‚banderovské vrahy‘. Při svých opakovaných návštěvách Ukrajiny jsem se s ničím takovým nesetkal. A na základě konzultací s naším ministrem zahraničí mohu potvrdit, že ani on nic takového nezaznamenal. Pokud máte ověřené informace o takových závažných záležitostech, pak je oznamte příslušným orgánům,“ poznamenal Herman.

Otázky a odpovědi najdete ZDE.

„Budete se aktivně zajímat o výstavbu centra specialit a klobás na místě koncentračního tábora Buchenwald v Německu? Budete aktivně bojovat proti jeho realizaci?“ zeptal se další tazatel. „Pokud je tato informace pravdivá, o čemž pochybuji, pak se v Německu jistě najde dost tamních lidí, aby se ozvali. Jestli narážíte na Lety, tak já jsem byl členem vlády ČR, která mě jako ministra odpovědného za tuto problematiku pověřila úkolem, který jsem splnil a vláda jej jednomyslně schválila,“ podotkl Herman.

Poslední dotaz pak směřoval k volbám do Evropského parlamentu. „Vím, že se zajímáte o zahraniční politiku. Proč tedy nekandidujete do Evropského parlamentu?“ zeptal se čtenář. „A odkud čerpáte informace, prosím?“ opáčil Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…