Dánsko ve varu: Mladá dívka se bránila před znásilněním pepřovým sprejem a zle dopadla

26.01.2016 18:40

V dánském Sonderborgu byla napadena sedmnáctiletá dívka. Muž, který hovořil anglicky, k ní přistoupil, násilím ji povalil na zem a chtěl jí svléknout kalhoty. Studentka však stačila použít pepřový sprej, který měla při sobě, útočníkovi se s vypětím sil ubránila a utekla. Teď jí hrozí obvinění z neoprávněného použití pepřového spreje a pokuta v přepočtu přibližně 1 750 korun.

Dánsko ve varu: Mladá dívka se bránila před znásilněním pepřovým sprejem a zle dopadla
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

Server The Local přinesl informace o sedmnáctileté studentce, která byla napadena v dánském Sønderborgu anglicky hovořícím mužem. V poslední době nejde ve městě o první incident, některé ženy si po novém roce stěžovaly na obtěžování ze strany uprchlíků žádajících v zemi o azyl. V konkrétním případě sedmnáctileté dívky však není jasné, zda byl útočníkem také žadatel o azyl. Z místa činu uprchl.

Na celé věci je však zarážející jedna okolnost. Dívce nyní hrozí obvinění za použití pepřového spreje, jehož držení je podle všeho v Dánsku nezákonné. Vlastnit a použít pepřový sprej je v této zemi nezákonné, takže dívku pravděpodobně čeká obvinění, prozradil mluvčí zdejší policie Knud Kirsten. Dívce, která se s pomocí pepřového spreje ubránila útočníkovi, který se jí na zemi pokoušel stáhnout kalhoty, teď hrozí pokuta ve výši 500 dánských korun, což je v přepočtu asi 1 750 korun českých.

Případ vyvolal u řady Dánů velmi bouřlivé reakce a ptají se, jak je toto vůbec možné, když si v posledních týdnech na sexuální obtěžování stěžovala řada žen. Mělo jít o obtěžování ze strany žadatelů o azyl v Dánsku. A policie sama přiznala, že má příliš málo příslušníků v ulicích na to, aby dokázala důsledněji zajistit klid a bezpečí v ulicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…