David Rath se prý připravuje na trest zabavení majetku. Převádí jej na svou partnerku

15.05.2015 7:06

Bývalému hejtmanovi Středočeského kraje Davidu Rathovi hrozí za přijímání úplatků nejen několikaletý pobyt ve vězení, ale i propadnutí veškerého majetku. Prozíravý exposlanec však dle zjištění MF Dnes justici předběhl. Jeden ze svých bytů převedl na firmu svojí životní partnerky, takže soud už nemůže Rathovi tento majetek zabavit.

David Rath se prý připravuje na trest zabavení majetku. Převádí jej na svou partnerku
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

MF Dnes zveřejnila informaci, že stíhaný exhejtman Středočeského kraje prodal letos v únoru – tedy v době, když už stál před soudem kvůli obžalobě z přijímání úplatků – garsonku v Hostivici, kterou koupil v roce 2010. A údajně značně pod cenou, neboť se byty v této lokalitě dle zjištění MF Dnes prodávají násobně dráž.

Někdejší hejtman a sociálně demokratický politik vysvětlil levný prodej bytu tím, že by se z vězení o nemovitost těžko staral. „Musím brát jako fakt, že mě zavřou, a tak se nemohu starat o věci s tím spojené – inkaso, opravy, daně… Zatímco firma musí mít jednatele, co se o to postará. Z vězení těžko něco vyřídím,“ sdělil Rath MF Dnes.

Byt Rath prodal firmě Citadela, kterou za sta procent vlastní jeho družka Renata Horká – tím pádem už dle MF Dnes nemůže soud exhejtmanovi nemovitost zabavit, protože k firmě nemá žádný vlastnický vztah.

Za odklonění garsonky Rathovi dle žalobce Petra Jiráta nic nehrozí. „U zbylého majetku nemaří výkon úředního rozhodnutí – nemá ho úředně obestaven. Nyní je to věcí soudu, obžaloba je podaná dva roky a od té doby za to státní zástupce nenese odpovědnost,“ uvedl Jirát pro MF Dnes.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…